Nyheter

Vilka besökte oss 2018?

2018, ett år som präglats av politisk limbo och klimatkoma. Till slut blev det i alla fall ordning på klimatsamtalen och nu gäller det att gå till handling också… Och Ekocentrum har fortsatt att inspirera individer och grupper – så de får vägledning och verktyg för att själva genomföra förändringar. Förutom våra utbildningar här frukostar, lunchseminarier, kvällsevent och mingel har varit mycket uppskattade.

180323_HållbarIT_Håkan-Nordin_KungsbackaOnsdagskvällarna för allmänheten fortsätter att dra en hel del intresserade. Vi har som vanligt sett en spännande bredd i innehållet, och täckt många både aktuella och viktiga områden, när duktiga forskare, tekniker och andra varit på plats och berättat om utvecklingen.

180320_GU-aula_Wijkman_skuren

Vi har planat ut vårt besöksantal på ungefär samma nivå som de senaste åren, 13.500 var siffran för 2018. Hur de fördelade sig (kontra tidigare år) ser du här nedan.

190124_EC-web-printscreenwww.ekocentrum.se. Vi har många besökare på webben, och de blir allt fler. Sajten www.ekocentrum.se uppdateras varje vecka med events som kommer på Ekocentrum och hållbarhetsnyheter från både när och fjärran. Här får våra utställare chansen att sprida sina hållbara nyheter. Här kan du också hitta en mängd historik om oss – vi har ju varit med länge nu. Stiftelsen startade 1993 och 2003 flyttade vi in i de ekorenoverade lokalerna vid Kapellplatsen…

Facebook har vi passerat 2500 följare före årsskiftet, och det tickar sakta men säkert uppåt.

180807_Västerhavsveckan_ML_grupp_SFI

Grupperna under 2018 fördelar sig så här:

Fördelning i procent (2017 års siffror inom parentes):

  • Företag: 42% (54%)
  • Offentlig sektor: 19% (18%)
  • Högskola & skola: 16% (11%)
  • Övriga: 23% (17%)

Företagen är fortsatt vår största kundgrupp. Här hittar man folk från bygg- och fastighetsbranschen, hantverkare, reklambyråer, jurister och alla möjliga bolag. I och med att vi numera erbjuder en rad specialistkurser, når vi även ut till lite större verksamheter och specialister där.

1811XX_Fores_lunchsem_tillfälliga-lagens-konsekvenserEkocentrum är lokal nod för den gröna, liberala tankesmedjan Fores. Vårt samarbete innebär bland annat att vi ordnar events och möten. Det skedde vid sju tillfällen under 2018, och vi samlade allt mellan 20 och 350 personer. Ämnen vi lyft är bland annat migration och klimat.

Verksamheter som besökte oss 2018

Här har vi listat alla öppna events (kurser, seminarier etc) som vi ordnade 2018 – i fallande kronologisk ordning: Events 2018 med länkar


 

Taggat , ,