Klimatpositiv verksamhet - hur gör man och är det trovärdigt?

För dig som vill komplettera ditt hållbarhetsarbete med klimatåtgärder

Behovet att minska utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Vi behöver halvera utsläppen de kommande 10 åren och sedan fortsätta mot noll till 2050. Det är en utmanande resa och mycket behöver ske. Klimatkompensation är en bra komplement till insatser för att accelerera omställningen i den egna verksamheten  i. Klimatkompensation är också nyckeln till att bli en klimatneutral eller klimatpositiv verksamhet.

Helt olika verksamheter som H&M, Max Hamburgare och Söderberg & Partner har alla utfäst sig till att bli eller vara klimatpositiva. Flera kommuner, statliga företag och myndigheter klimatkompenserar för att bli klimatneutrala. Det finns över 150 klimatneutrala verksamheter i Sverige!

Men – hur ska vi som verksamhet bli klimatpositiva? Kursen ger dig en rad goda råd genom att ta del av olika exempel!

Snabba fakta

Omfattning: 3 timmar med fikapaus

Investering: 29.000 kr exkl. moms för eget tillfälle med grupp från er verksamhet. Ekologisk fika och dokumentation ingår.

Anmälan sker i nedan formulär. Anmäl dig senast 7 dagar innan kurstillfället i nedan formulär. Avanmälan senare än 7 dagar innan debiteras med 50% av kursavgiften, senare än 2 dagar innan 100% av kursavgiften.

Kursinnehåll

♣ Egna åtgärder vs klimatkompensation?

♣ Vad betyder kompensation och hur går det till?

♣ Hur blir man klimatneutral eller klimatpositiv?

♣ Var börjar och slutar en klimatpositiv satsning? Hela eller delar av verksamheten, kanske bara en produkt – eller min egen familj?!

♣ Hur trovärdigt är det att vara klimatpositiv – är det bara något kommunikativt eller något viktigt för att uppnå 1,5 graders målet?

♣ Exempel på hur olika klimatpositiva verksamheter har gjort.

Utbildare

Håkan Nordin har stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Han har bland annat arbetat på H&M med att göra deras verksamhet klimatpositiv. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan är inte bara expert inom verksamheters klimatarbete utan han har även arbetat i många år med hållbar IT och är författare till boken Grön IT. 

Håkan är en mycket uppskattad föreläsare då han gör en verksamhets hållbarhetsarbete intressant och handgriplig. 

Kommande utbildningstillfällen och bokning

  • Inga utbildningstillfällen inplanerade för tillfället - kontakta oss för mer info!
  • Skicka förfrågan

    Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.

      Berätta gärna för oss hur du hörde talas om utbildningen. Du kan välja ett eller flera alternativ.
    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.