RESURSER

Välkommen till Ekocentrums resursbank!

Ekocentrum tror starkt på att inte uppfinna hjulet igen utan sätter stort värde i att sprida och använda egna och andras resultat för att effektivisera allas arbete för hållbar utveckling. Här har vi därför samlat resultatet av olika projekt i form av metodik, filmer eller annat samt inspelningar av föreläsningar. Vi är tacksamma om ni sprider detta vidare!

Ekocentrums mätmetod för hållbar cirkulär ekonomi

Ekocentrum har i ett projekt finansierat av Wilhelm Röhss fond kartlagt relevanta verktyg och indikatorer för att mäta cirkulär ekonomi och tagit fram en pedagogisk metod för hur små och medelstora företag kan göra för att börja mäta och kommunicera cirkulär ekonomi.

Metodik: Gemensamt lärande kring hållbara värdekedjor och CSRD

Här delar vi med oss av våra viktigaste insikter och lärdomar från projektet " Hållbara värdekedjor och CSRD" och en praktisk guide för hur ni själva kan skapa liknande samtal. Projektet fokuserade på att skapa dialog och kunskapsbyggande genom branschspecifika rundabordssamtal och ett gemensamt lärande för att stödja små och medelstora företag (SME) att förbereda sig för CSRD-direktivet (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Filmer och inspelningar

Här hittar du filmer, filmade föreläsningar och webbinarier som Ekocentrum har producerat.

Plast i vårt hav - från skräp till resurs

Under ett halvår har Ekocentrum finkammat Västsverige på innovatörer för att visa möjligheterna att förvandla den marina plasten från skräp till resurs. Ta del av webbinarier med olika tema och tre egenproducerade filmer som förklarar problematiken med de stora mängder plastskräp som når västkusten samt visar på möjligheter och innovationer för insamling, återvinning och upcycling av den marina plasten.

Hållbar utveckling med nya svenskar

Med stöd från Allmänna Arvsfonden har Ekocentrum utvecklat under tre år ett språkutvecklande material med syfte att lära ut kunskap samt ord och begrepp kopplade till olika delar av hållbar utveckling för att öka inkluderingen av nya svenskar i hållbarhets debatten. Resultatet är ett läromedel om hållbar utveckling baserat på senaste forskningen med ord- och begreppförklaringar.

Jag har läst och godkänner villkoren