Den livskraftiga maten - från teori till praktik

Ekocentrum och Värt Sustainble Food lab erbjuder utbildning om den livskraftiga och hållbara maten! En utbildning som varvar kunskap med smakupplevelser – teori och praktik! Våra jordbruk och livsmedelsproduktion, konsumtion och hanteringen av livsmedel leder idag till stora klimat- och miljöavtryck. Med rätt kunskap kan vi regenerera våra ekosystem och skapa mervärden såväl vid produktion som konsumtion istället för utarmning och resursslöseri. 

 

Häng med på en halvdag och få lärdomar och upplevelser som gör att din verksamhet kan bidra till en grön och hållbar utveckling – på riktigt!

Snabba fakta

 Plats: Ekocentrum och Värt Sustainable Food Lab, Textilgatan 10 och 12 i Göteborg 

 Pris eget kurstillfälle: 22.000 kr exklusive moms, max 20 deltagare. Intresseanmälan sker i nedan formulär. 
 Pris öppet kurstillfälle: 2.200 kr  exklusive moms/ person. Se kalendarium. 

 Avbokningsregler: Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursdagen, debiterar vi 50% av kursavgiften. Om avbokning sker senare än 2 dagar före kursdatum måste vi debitera 100% av kursavgiften.

Kursinnehåll

Del 1: Föreläsning
Mikaela Rosander är agronom och föreläser om hur vi kan bruka våra ekosystem på ett sunt, ekologiskt och hållbart sätt. Ett sätt som inte utarmar jordar och hav, utan skapar mer livskraft samtidigt som de erbjuder såväl föda för människor och djur som grödor som kan användas till material och energiutvinning. Hur vi går från globala utmaningar till lokala lösningar. Ni får lära er mer om vilka miljö- och sociala frågor som påverkas av matproduktionen och hur vi kan gå från globala utmaningar till lokala lösningar för framtidens matproduktion. Mikaela pratar dessutom om resurssmarta lösningar och tankar kring minskat matsvinn. Alla hållbarhetsaspekterna vävs samman till en, de ekologiska, ekonomiska och sociala, precis som det bör vara!

Paus med kaffe/te och kaka


Del 2: Praktik och smakupplevelser
Corina Akner som driver Värt – Sustainable Food Lab – bjuder in till en kunskapsbildande aktivitet och nytänkande smakupplevelse. Corina är guru och pionjär inom matsvinn, livskraftig och hållbar mat och näring. Här får du testa på olika grödor (alt från kulturspannmål till renodlade sidoströmmar) som odlas eller skapar lokalt som vidgar både vyerna och smaklökarna. Här får du äta svaren på frågorna vi tar upp.

Avnjut en innovativ måltid med summering av era upplevelser!


Del 3: Teori och praktik in i den egna verksamheten
Teori och praktik vävs samman till en helhet. Hur kan ni dra nytta av nyvunnen kunskap in i den egna verksamheten?

Diskussion, workshop och wrap-up!

Utbildare

Corina Akner är industridesigner, matentusiast, svinnexpert, entreprenör och grundare av VÄRT – sustainable food lab i Göteborg. Hon har en bakgrund som designer men har arbetat med och utbildat sig inom livsmedelssektorn i många sammanhang; allt från att assistera det svenska kocklandslaget och leda workshops för multinationella företag, till att undervisa i socialt entreprenörskap, design och hållbar gastronomi på några av de mest prestigefyllda skolorna i Sverige. Hon har hållit workshops och föreläsningar om hur vi kan tänka “bortom matsvinn” runt om i hela Europa.

Ett samarbete med Värt Sustainable Food lab

värt_plus_sus.png

Mikaela Rosander är verksamhetsledare och utbildare på Ekocentrum. Hon är utbildad agronom med en MSC i biologi. Mikaela har arbetat med strategiska hållbarhetsfrågor på internationell, nationell och regionalnivå. Mikaela brinner för miljö- och hållbar utveckling kopplad till vår livsmedelsproduktion. Hon har en gedigen bakgrund inom området och har utbildat många verksamheter inom såväl privat som offentlig sektor för att ge dem rätt förutsättningar att ställa om sin verksamhet och därmed bidra i omställningen till ett hållbart samhälle. 

Ekocentrum

 

Kommande utbildningstillfällen

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.

    Berätta gärna för oss hur du hörde talas om utbildningen. Du kan välja ett eller flera alternativ.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.