TEAMBUILDING

Kombinera teambuilding med ökad kunskap om hållbarhet!

Vi erbjuder olika typer av gruppaktiviteter som sammansvetsar ert arbetslag samtidigt som ni får ökad kunskap och inspiration kring dagens utmaningar med hållbarhet och miljöfrågor. Med våra samarbetspartners kan vi erbjuda gruppaktiviteter kring en rad olika tema, från klimatförändringar till omställningens mänskliga faktor. Aktiviteterna kan hållas på plats hos er eller i Ekocentrums lokaler. 

Sedan många år samverkar vi med experter inom både akademi och näringsliv för att skapa upplägg för våra utbildningar och seminarier. Vårt kontaktnätverk är brett vad gäller hållbarhetskompetens i landet. Tillsammans med andra skapar vi nya kurser inom olika hållbarhetsområden, arrangerar event eller driver projekt. Civilsamhället, ideella organisationer, myndigheter, skolor, studenter och näringsliv är både vår målgrupp och våra samarbetspartners. 

Climate Fresk

Climate Fresk är en samarbets- och deltagarworkshop utformad för alla som vill eller behöver engagera sig i klimatförändringar och dess vetenskap. Workshopen baseras på de vetenskapliga rapporterna från FN:s klimatpanel (IPCC) och beskriver dem på 42 kort.  Tillsammans med dina kollegor ska du reflektera över uppkomsten av klimatförändringarna och diskutera möjliga lösningar. Du får både ordning på dina klimatfakta och veta mer om dina kollegors personlighet!

Climate Fresk är en mycket interaktiv, engagerande och tankeväckande workshop som främjar samarbete och lagarbete. Genom att arbeta i små grupper går deltagarna igenom flera rundor och lär sig om orsakerna till och effekterna av klimatförändringarna och vad vi kan göra åt det.

Climate Fresk är numera en ideell förening men startade med läraren Cédric Ringenbach som utvecklade ett utbildningskoncept för att  öka kunskapen kring klimatförändringarna hos sina elever och framförallt engagera dem i lösningen. Föreningen La Fresque du Climat skapades 2018 med målet att sprida Climate Fresk-workshopen, utbilda facilitatorer och uppfostra dem. Föreningen har en decentraliserad och delaktig styrning, inspirerad av Svenska Piratpartiet, vars principer är ”dodokrati”, rätten att göra misstag, treregeln, dubbelarbete och transparens. Föreningens grundprinciper är klimatkrisen, humanism, respekt för vetenskap och acceptans av pengar och samarbete med företagsvärlden.

Syftet med workshopen är att deltagarna ska få med sig följande:

♦  Ingående kunskaper om klimatvetenskap,

♦  Medvetenhet om sammankopplingen av våra åtgärder,

♦  Uppskattning av klimatkrisen och utveckling av ens värdering kring den,

♦  Förbättrade kommunikationsförmåga, särskilt kring komplexa och känslomässiga ämnen,

♦  en kraftfull delad upplevelse med gruppen.

Efter workshopen får ni en PDF-utmatning av ert grupparbete och ett e-postmeddelande packat med extra resurser som ni kan fortsätta komma tillbaka till för referens och vidare inlärning.

Workshopledare

Florian Tusseau kommer från Frankrike och flyttade till Göteborg för tre år sedan. Han arbetar med bioteknik under dagen och sprider medvetenhet om klimatförändringar under helger och kvällar. Han var den första som tog Climate Fresk-verkstaden till Västkusten 2020 och sedan dess har han levererat tiotals workshops online och personligen.

Andreia Olaru är en professionell facilitator och lokal samordnare för Climate Fresk. Hon är en strategisk partner för att hjälpa team och organisationer att öka sin miljö- och hållbarhetsmedvetenhet. Hon är en fullt utbildad och erfaren facilitator som levererat workshopen till mer än 100 deltagare i Sverige och internationellt under det senaste halvåret

Snart kommer fler teambuilding-aktiviteter!

Intresserad? Hör av dig!

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.

    Berätta gärna för oss hur du hörde talas om utbildningen. Du kan välja ett eller flera alternativ.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.