Globala målen som verktyg för hållbarhetsarbete

För dig som vill få hjälp att planera verksamhetens strategiska hållbarhetsarbete

FN:s globala mål för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030, överenskommelsen som alla FN-länder har skrivit under. De 17 globala målen är ett konkret utformat handledningsplan med syftet att alla människor ska få ett bättre liv, samtidigt som klimatförändringarna ska minska. Globala målen och Agenda 2030 är inte bara avsedda för att integreras i nationella handlingsplaner. De är också ypperliga verktyg för att planera och styra en verksamhets hållbarhetsarbete. 

Det finns många verktyg att välja mellan för att integrera globala målen i ens verksamhet. I den här kursen kommer vi bland annat att arbeta praktiskt med några av dem. Utbildningen innehåller två delar. Första delen är en föreläsning om hur globala målen kan användas i hållbarhetsarbetet och andra delen består av två workshop. Under workshopsdelen får deltagarna chansen att påbörja planeringen av verksamhetens hållbarhetsarbete utifrån dessa verktyg.

Snabba fakta

Omfattning: föreläsning à 3 timmar samt två workshop à 2 timmar. Sammanlagt 7 timmar.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Egen eller öppen: välj mellan att boka in er på en kurs som är öppet för alla eller boka en egen kurs med fokus på er verksamhet.

Investering öppen:  Del 1. Föreläsning: 1450 kr per person (exkl. moms). Del 2.a+b. Workshop: 2.900 kr per person (exkl. moms). Paketerbjudande för hela utbildningen: 3.950 kr per person (exkl. moms). 

På plats: Utbildningen hålls i Ekocentrums lokaler och YESBOX utbildningslokaler, ett stenkast från Ekocentrum. Vid särskilda skäl kan utbildningen komma att hållas digitalt i stället. 

Investering egen: kontakta oss för prisuppgift

Kursinnehåll

Del 1 - Föreläsning (3 tim)

♣ Vad är de globala målen och vilka förändringar vill de leda till? Genomgång av målen med konkreta exempel på verksamheter som bidrar till dem på olika sätt. 

♣ Vilka verktyg finns det för att integrera målen i sitt hållbarhetsarbete? Genomgång av ett antal verktyg, deras syfte och upplägg.

Del 2.a - Workshop (2 tim)

Kartläggning av målen som verksamheten kan bidra till. Hur bidrar verksamheten till dem i nuläget? Vilka förändringar kan verksamheten initiera för att bidra till globala målen? 

Del 2.b - Workshop (2 tim)

Deltagarna redovisar resultatet av kartläggningen och tillsammans tar vi fram en planering av verksamhetens hållbarhetsarbete i form av konkreta mål och åtgärder som verksamheten kan arbeta mot.

Utbildare

Pauline är biolog och miljövetare och har tidigare arbetat med strategiskt miljöledningsarbete. På Ekocentrum arbetar hon bland annat som utbildare med kurser som berör globala målen. Hon har, tillsammans med verksamhetsledaren Mikaela Rosander, tagit fram Ekocentrums egna miljödiplomeringsmetod. Hon är också projektledare för arvfondsprojektet Hållbar utveckling med nya svenskar. Tillsammans med kollegan Anni Martinsdottir tar hon fram språkutvecklande utbildningsmaterial om hållbar utveckling.

Kommande utbildningstillfällen och bokning

  • Inga utbildningstillfällen inplanerade för tillfället - kontakta oss för mer info!
  • Skicka förfrågan

    Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.

      Berätta gärna för oss hur du hörde talas om utbildningen. Du kan välja ett eller flera alternativ.
    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.