Det har varit ett år av omställning! Ekocentrum har tagit det hållbara beslutet att effektivisera lokalerna här på Chalmers Vasa-området, och vi har under hösten pressat in verksamheten på knappt hälften så stor yta. Utställningen har möblerats om, men har fortfarande en huvudroll hos oss, och vi har fortfarande café och konferensrum, om än något mindre.

Ombyggnaden har dock inte hindrat oss från att utbilda, ordna seminarier, vandrande föreläsningar och möten i lokalerna. Lite trixigt har det varit ibland, men med så trevliga och positiva besökare som vi har så löser vi det! Tack alla ni som varit här och visat förståelse för såväl bråte som oljud ibland!

NK_Utbildning_Vinden

Vårt besöksantal har droppat lite – av ovanstående skäl – och ligger för 2016 på 14.200 personer. Vilka är det då som kommer till oss? Vi ser i stort sett den vanliga mixen av företag, kommunala/statliga verksamheter, skolor och övriga – t ex NGO:er, utländska delegationer och andra grupper. Under 2016 har antalet statliga och kommunala grupper ökat medan företag/näringsliv minskat något.

Det gläder oss att många av våra utställare utnyttjat möjligheten att låna lokaler hos oss och lagt både möten och konferenser i den unika och hållbara miljön. Även andra verksamheter bokar sina konferenser hos oss för att få den rätta hållbarhetskänslan rakt igenom eventet. Närheten till utställningen spelar en viktig roll här och är nu efter ombyggnaden ännu mer påtaglig!
160310_sem_solen_arkitekter_folkVi ser en ökning av kortare events under året i våra lokaler. Partner, utställare och andra kommer för att genomföra möten, kortare seminarier och liknande. Delegationer, främst från Kina, är grupp som fortsatt ökar. Onsdagskvällarna fortsätter att samla intresserade människor till föredrag och diskussioner. Vi har även ordnat uppskattade frukostar, luncher, mingel, tävlingar och mycket annat.

Grupperna under 2016 fördelar sig så här:

Fördelning i procent (2015 års siffror inom parentes):

·         Företag: 37% (46%)

·         Kommun/statliga grupper: 29% (19%)

·         Högskola + skola: 18%  (21%)

·         Övriga: 16% (14%)

Här hittar du en lista med alla verksamheter som besökte oss 2016: Besökare 2016 verksamheter

Etiketter: , , , , , Last modified: 20 december, 2016