Innovatörerna på Solcellskollen meddelar idag i sitt nyhetsbrev att de lanserar tjänsten i slutet av maj i år. Användare från Ystad till Kiruna ska då kunna gå in på sidan och få platsspecifik information om elproduktion och ekonomin i en solcellsanläggning. Man ska även kunna ta kontakt med entreprenörer som levererar solceller i sitt område.

170322_Solcellskollen_nyhetLanseringen sker nationellt men Solcellskollen kommer under de första månaderna att prioritera utrullning i närområdet – i och runt Västra Götaland. Det innebär att man troligen har en högre täckning av lokala leverantörer här och att man kommer satsa extra på att nå ut med marknadsföring i området.

Marknadsplats och omdömesfunktion

Förutom beta-versionen – med en räknesnurra, checklistor med vanliga frågor, och en enkel blogg – kommer även en marknadsplats att finnas på solcellskollen.se från och med att man lanserar. Det innebär att en användare ska kunna gå in på sidan, klicka i sitt postnummer, och få upp en lista med de företag som levererar solceller i området. Under respektive företag ska användaren kunna läsa omdömen från tidigare användare – samt ha möjlighet att be om en offert.
Syftet med omdömesfunktionen är framförallt att öka tryggheten för den som är nyfiken på solceller. Målet är att det både har ett värde när det gäller att se att tekniken funkar som den ska, samt att man får högre tillit till de leverantörer som eventuellt ska upp och skruva på ens tak. Som bonus lär det även belöna de leverantörer som är bäst och har nöjdast kunder – vilket vi hoppas kan leda till en bättre marknad i stort för villaägare och andra mindre fastighetsägare! Hälsar de tre innovatörerna, och tillägger:

– För att få information lite kortare mellan varven nu när lansering närmar sig rekommenderar vi att följa våra nystartade konton på Facebook och Twitter!
Vi hörs snart,
Erik, Eric och John

PS. Sedan sist har vi installerat oss i Chalmers Ventures lokaler vid Kapellplatsen i Göteborg. Om ni har vägarna förbi, rekommenderar vi även ett besök på utställningen på Ekocentrum där vi, tillsammans med andra nystartade Göteborgsföretag såsom Trine, Box of Energy, och Carbon Cloud, finns representerade. DS.

Mer om Solcellskollen i Ekocentrums temarum om hållbara innovationer…

Etiketter: , , Last modified: 22 mars, 2017