Solcellskollen

Solen är en fantastisk energikälla som kan förse mänskligheten med el för alltid. Som tur är har priser på solceller dessutom gått ner rejält de senaste åren, till en nivå där de står och knackar på dörren för ett brett genomslag på den svenska elmarknaden.

170322_Solcellskollen_nyhetFör att underlätta spridningen av solceller, framförallt bland mindre aktörer – hemägare, jordbrukare och andra fastighetsägare – håller Solcellskollen på att ta fram en webbsida där man ska kunna gå in för att få platsspecifika uppskattningar på elproduktion, regler och återbetalning, samt stöd att hitta en leverantör med hjälp av andras erfarenheter.

En första version av Solcellskollen är beräknad till våren 2017.

Bakom Solcellskollen står Erik Wallnér, Eric Ahlberg och John Martinsson.

Till Solcellskollens webbplats – här kan du prenumerera på nyhetsbrev!

160127_Pitcha_pristagare_ErikWallnerHar du hört talas om Solcellskollen och/eller Erik Wallnér tidigare? Det kan stämma, för Erik vann första priset i ALMIs och Ekocentrums tävling “Pitcha din hållbara idé” 2016! Så här glad blev han över vinsten! Läs mer om tävlingsomgången 2016 här.

VGR_run_png_proj_medfinans_transpSolcellskollen ingick tidigare i temautställningen Nya innovationer för det goda livet, som visades på Ekocentrum under 2017. Vi valde där ut 20 exempel på hållbara innovationer inom olika branscher, alla med rötter i Västra Götalandsregionen.