Nyheter

Så skapar du en artrik trädgård

Genom att skapa förutsättningar för fler arter i den egna trädgården kan den bli en viktig oas för biologisk mångfald, men också mer lättskött och levande. Om detta och mycket mer berättar Justine Lagache i den nya boken ”Naturligtvis”.

190502_artrik_trädgård_foto-Justine-Lagache

I boken ”Naturligtvis” ges tips om hur vi kan inspireras av naturen, enkla checklistor för viktiga insatser och faktarutor om vad olika växter har för fördelar. Detta varvas med utförliga beskrivningar om hur vi kan förse trädgårdens besökare med mat och husrum året om.

190502_Naturligtvis-artrik-trädgård-bokBoken innehåller även fågelholksritningar, tips om hur man anlägger en damm, guide till vanliga fåglar vid vintermatningen och listor på växter som står för viktig mat under våren.

Att göra allt i boken från grunden skulle kanske ta en halv livstid, men det fina med biologisk mångfald i den egna trädgården är att även små, enkla steg kan göra skillnad som märks, menar Justin Lagache.

Man kommer långt med att låta trädgården sköta sig själv. Låt åtminstone en del av gräsmattan bli äng, kratta mindre och se det vackra i en rishög, säger Justin Lagache till Natursidan.

Läs mer: Nybörjarrabatt som lockar humlor, bin och fjärilar

Läs mer: Insatser för biologisk mångfald

Läs mer: Rapportera arter du ser till Artportalen

Läs mer: Du kan själv enkelt göra viktiga insatser för biologisk mångfald

Källa: Natursidan

Taggat , ,