Byggbranschen har låtit ett konsultbolag ta fram en vägledning för den obligatoriska hållbarhetsredovisning som från och med i år måste lämnas av alla företag med minst 250 anställda.

Guiden har fokus på små och medelstora företag, främst då inom byggbranschen, men fungerar lika bra att använda inom andra branscher.

Hållbarhetsredovisningen ska innehålla information om miljö, personal, sociala förhållanden, mänskliga rättigheter och hur otillåten påverkan som korruption hanteras. Vägledningen ska hjälpa till företag att redovisa detta, men är också tänkt att bistå i det övergripande hållbarhetsarbetet.

Många företag vill gärna arbeta mer strukturerat med hållbarhet, men vet inte riktigt hur eller var de ska börja. För dem, och för de som numera har lagkrav på sig att hållbarhetsredovisa kan den här vägledningen vara till en stor hjälp, säger Nina Björstrand, hållbarhetschef på Sharing Capabilities.

Vägledningen är indelat i fyra delar; en mall där företaget själv fyller i hållbarhetsredovisningen, en manual för hur man går tillväga, en beskrivning av begrepp och parametrar som används i arbetet, samt en del som innehåller referenser och källor.

För att säkerställa kvaliteten och användbarheten i vägledningen har teknik- och miljöutskottet hos Stockholms Byggmästareförening varit referensgrupp.

Här hittar du vägledningen

Källa: Miljö Online


Du har väl inte missat att Ekocentrum och Building Future Institute erbjuder en rad kurser och seminarier i hållbart byggande? Här hittar du programmet för 2018!

Etiketter: , , Last modified: 3 juli, 2018