Innovatörerna på Solcellskollen – en av de 20 lösningar som Ekocentrum valt att visa i vårt temarum om hållbara innovationer i år – startade en podcastserie i höstas där de intervjuer intressanta personer inom hållbar energi. Varsågod – här kommer avsnitt fyra!

I den fjärde upplagan av Solcellskollens podcast gästades vi av Martin Edlund, VD för Sveriges sannolikt mest spännande företag inom havsenergi, Minesto AB.

Det blev ett kalasavsnitt om att driva nya tekniker till marknaden och om havet som energiresurs.

På tio år har Minesto gått från att vara ett studentprojekt på Chalmers Entreprenörskola, via otaliga prototyper, till ett börsnoterat bolag som håller på att introducera en teknologi som i kommersiell skala gör om tidvatten och andra havsströmmar till el (på ett rätt så spektakulärt sätt).

Vi pratade om utmaningen att driva spjutspetsteknologier till marknaden, om den förnybara energiresurs som havet innebär, och – inte minst – hur det skulle kännas att vakna upp på ett walesiskt hotellrum (i en inte alltför avlägsen framtid) och veta att det är Minestos undervattensdrakar som levererar el till brödrosten.Du lyssnar här för webbläsare och Android, och här för Itunes. God lyssning!

/Hälsningar, Erik Wallnér

Källa: Solcellskollen

PS. Minesto var med i Ekocentrums första och andra omgång av hållbara innovationer, 2014-2016. Här kan du läsa hur vi presenterade projektet då! Sedan dess har projektet utvecklats och det går bra nu! DS

 

Etiketter: , , , Last modified: 24 november, 2017