Nyheter

Hon levde avfallsfritt en hel månad

Avfallsfria Ada har nu slutfört sin jätteutmaning, att leva avfallsfritt i en hel månad. – Jag siktade mot stjärnorna men hamnade bland trädtopparna, konstaterar Ulrika Naezer, alias Avfallsfria Ada.

150414_avfallsfritt_Ulrika_Naezer_ada2Under mars har Avfallsfria Ada alias Ulrika Naezer, kommunikatör på kretslopp och vatten i Göteborg, haft som ambition att leva utan att lämna en enda sopa efter sig. Samtidigt har hon bloggat och delat med sig av sina erfarenheter på sociala medier.

Jag har inte lyckats till 100 procent. En vanlig månad har jag 15-20 kilo sopor, exklusive matavfall. I mars hamnade jag på cirka 5 kilo sopor, förutom organiskt avfall, berättar Ulrika Naezer.

En av de stora utmaningarna trodde Ulrika skulle bli att få hem mat, men det var inte alls så svårt som hon hade trott.

Jag bor i centrala Göteborg och för min del handlade det mycket om planering, att hinna förbi bageriet, fiskhandlaren, kaffebutiken och ekobutiken som säljer lösvikt innan klockan 18 och att ta med mig en egen tygpåse eller burk att stoppa maten i.

Torrvaror som ris och müsli gick också att få tag på som lösvikt och utan någon egentlig prisskillnad. Svårare var det med mjölk, olja och diskmedel, det vill säga alla vätskor.

Jag fick tag på balsamtvål. Rengöringsmedel kan man köpa i egen flaska, men tvättmedel gick inte, konstaterar Ulrika Naezer.

Läs mer…

Källa och foto: Miljö&Utveckling

Taggat , , ,