Nyheter

Framtidsveckan i Göteborg 30 okt – 10 nov

Återigen har vi chansen att under en dryg vecka dyka djupt och brett ner i hållbarhetsfrågorna, och årets tema är HÅLLBAR MAT. Möte Aresh Derembarsh, mannen bakom Frankrikes förbud mot att slänga mat, lär dig göra surkål och kombucha, arbeta med frågan om hur matindustrin kan bli hållbar, inspireras att bli stadsbonde, gå på Learning Lab kring ett framtida regenerativt matsystem i vår bioregion.

Framtidsveckan_loggaftvgenomskinlig

Eller om du får nog av mat, väg ditt koldioxidavtryck, fundera kring hållbar turism, se föreställningen Aniara eller dröm om ekobyar.

Här hittar du Framtidsveckans program!

 

Platser: I huvudsak inom Göteborgs kommun, med enstaka event utanför.

Arrangörer: WIN WIN Sustainability Award, GreenhackGBG, Svenska Mässan, Miljöförvaltningen, Studiefrämjandet, Fastighetskontoret, Camino, GöteborgsOperan,  Foodshift, Stadsbiblioteket, Grönbo Ekoby, Ekocentrum, Fripost, JAK, Container Kitchen, BRG, Mölndals Sjukhus, Göteborg&Co, GU & Chalmers mfl.

Framtidsveckan_hallbarmat

Några höjdpunkter från årets program kommer här:
Årets program innehåller redan en del tunga programpunkter:
• 30 okt | Caminos Framtidsdag på GöteborgsOperan. Trenspaning, Aniara, stadsjordbruk och mycket mer.
• 31 okt | Framtidsveckan invigs på GöteborgsOperan under WIN WIN Awards prisceremoni. Möt vinnare Arash Derambarsh (Frankrike) – Mannen bakom Frankrikes lag som förbjuder livsmedelsbutiker att slänga gammal mat. WINWIN Award är ett av världens största hållbarhetspriser och firar 20 år. Tidigare pristagare från hela världen deltar.

• 1 nov | Vill du bli stadsbonde? Inspireras att starta egen produktion med Fastighetskontoret.
• 4-10 nov | Act! Sustainable 2019 – En hållbarhetsvecka för studenter i Göteborg. Göteborgs Centrum för Hållbar Utveckling, Göteborgs Universitet och Chalmers
• 5-6 nov | Nordic Food Industry på Svenska Mässan – en ny branschmässa för hållbarhet i livsmedelsindustrin.

• 9 nov | Foodshift – Regenerativa Livsmedel för din bioregion – Learning Lab med fokus på regenerativ matkultur i vår region, Foodshift, Studiefrämjandet m.fl.

Läs mer här!
Eller Facebook 

Taggat ,