Nyheter

Dags att nominera 2019 års kandidater till Win Win Award. Tema: Hållbar mat

Maten vi äter är inte bara väsentlig för vår överlevnad. Det är också grundläggande för både vår kultur och ekonomi. Men tillsammans med transporter och energiproduktion är effekten av livsmedelsproduktionen i vår globala miljö bland de största.

181105_win-win-award-logoUtsläpp av växthusgaser och skadliga ämnen till ekosystemet, lasten på land och vattenresurser, begränsningen av biologisk mångfald och dåliga arbetsförhållanden är några exempel på hur den vitala matförsörjningen påverkar miljön vi lever i. Matvanor i stora delar av den utvecklade världen orsakar också direkta hälsoproblem för befolkningen genom exempelvis överkonsumtion av socker och fett.

Liksom i många andra områden är en omställning i livsmedelsproduktion och konsumtion avgörande för att vi ska vända denna spiral som är negativ för både miljö och vår hälsa. Vi måste vidareutveckla nya tillvägagångssätt för mat och hur vi konsumerar, producerar och handlar med livsmedel för att försörja mänskligheten med sina mest grundläggande behov.

Nu kan du vara med och nominera prisvinnare för 2019!
Temat för 2019-priset är Sustainable Food och juryn söker nu nomineringar för:

“Personer, företag eller organisationer som genom forskning, initiativ och praktiskt arbete har bidragit till verklig förändring mot en hållbar utveckling inom livsmedelsområdet. Det kan innebära innovationer inom livsmedelsproduktion, distribution och handel samt initiativ som påverkar vår kunskap, attityder och beteende i relation till mat. Aspekter som jämlikhet, nästa generation, hälsa, arbetsförhållanden och lokalt och globalt samhälle kommer också att beaktas vid bedömningen. ”

Nominera här – senast den 31 december 2018!

Mer om Win Win Award (tidigare Göteborgspriset för hållbar utveckling)

Källa: Win Win Award

Taggat , ,