Nyheter

Pella Thiel utsedd till Årets Miljöhjälte 2019 av Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF utnämner Pella Thiel, vice ordförande i End Ecocide Sweden, till Årets Miljöhjälte 2019 i kategorin biologisk mångfald. Pella verkar för naturens egna rättigheter samt för att öka förståelsen och hitta naturens betydelse för alla människor.

191012_Pella-Theil_WWF_NaturensRättigheter

End Ecocide Sweden, är en organisation som driver frågan för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring. Organisationen startades i samverkan med EarthLaywer Polly Higgins (1968-2019). Pella Thiel är vice ordförande i End Ecocide Sweden men även svensk expert i FNs United Nations Harmony with Nature samt aktiv i Naturen rättigheter i Sverige där det bildats en Europeisk nod, som en del av The Global Alliance for the Rights of Nature.

Pella Thiel: “Att ge naturen rättigheter är en idé med existentiell dimension. Jag är glad att över att arbetet med ekocidlagstiftning och naturens rättigheter uppmärksammas på detta vis av Världsnaturfonden WWF. Naturens rättigheter vinner mark snabbt i världen och utmärkelsen är betydelsefull för hela rörelsen. Den omfattar allt från jurister till aktivister, från urfolk till kyrkor.”

Den som nomineras ska under året ha visat: 1) Mod att gå mot strömmen. 2) Åstadkommit något nyskapande med potential att göra väsentlig skillnad för miljön. 3) Varit ett föredöme och inspiration för andra. 4) Insatsen ska ha huvudsakligen skett utanför arbetstid – på frivillig basis.

Årets Miljöhjälte 2019 Pella Thiel, motivering: “Med en tydlig röst för eldsjälen och debattören Pella Thiel naturens viktiga talan. På ett tydligt och medryckande sätt sprider hon budskapet om naturens självklara rättigheter. Med outtröttlig energi arbetar hon för en internationell lagstiftning mot miljöförstöring och för hela jordens biologiska mångfald. Hennes röst för naturen når över alla gränser hela vägen till FNs innersta hjärta.”

Prisutdelningen sker 11 oktober av Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf. Priset delas ut av Världsnaturfonden WWF.

MER INFO: YOU TUBE kanal bla: Pella Thiel i Aktuellt – Rights Of Nature

#ÅretsMiljöhjälte #WWF #VärldsnaturfondenWWF #EcocideLaw #EndEcocide #RightsOfNature #NaturensRättigheter
#HumanRights #MänskligaRättigheter

Pella Thiel är, utöver vice ordförande i EndEcocide Sweden, även aktiv i:
Naturens rättigheter i Sverige
United Nations Harmony with Nature Programme
Global Alliance for the Rights of Nature
Omställningsnätverket
Rädda Regnskog
Lodyn

LÄNKAR HEMSIDOR:
www.endecocide.se
www.naturensrattigheter.se
www.wwf.se

Källa: WWF


Onsdagskväll om Naturens rättigheter 16 oktober – nu med tårta och bubbel!

Missa inte vår kväll om Naturens Rättigheter på onsdag 16 oktober kl 18.00-19.30! Martin Hultman ger dig en inblick i ämnet och Arci Pasanen är hans sidekick!

Vi inleder med ett firande av priset kl 17.30, då du är välkommen på tårta och bubbel!

Boken Naturens Rättigheter kommer att finnas till försäljning under kvällen!

Läs mer här!

Omslag_Naturens rättigheter.indd

 

Taggat , , , , , ,