Fredag den 5 april har en ny dokumentärserie av skaparna bakom ”Planet Earth” premiär. Den nya serien heter ”Our Planet” och visar upp mycket av den fantastiska natur som fortfarande finns kvar på jorden, samtidigt som den inte väjer för de hot som vi människor utgör.

 

Produktionen har pågått i fyra år och seriens inspelningsteam har besökt 50 olika länder och har fokus på att visa mångfalden av naturmiljöer runt om i världen, från ödemarkerna i Arktis, ner i de djupa oceanerna, till de mångskiftande djunglerna i Sydamerika.

Premiäravsnittet utspelar sig i Brasiliens regnskogar och på Svalbard och är inriktat på att visa hur känsliga miljöer är sammanlänkade och varför de har en avgörande betydelse för allt liv på vår planet.

Our Planet är dock inget typiskt naturprogram utan visar även hur naturen påverkas av människan, exempelvis till följd av avverkningar, tjuvjakt, klimatförändringar och överfiske.

Serien visas på Netflix. Den är producerad av Silverback i samarbete med WWF och berättarröst är Sir David Attenborough.

Källa: Miljö Online

Etiketter: , , , , Last modified: 5 april, 2019