För att öka kunskapen om och ta död på myter om fordon som drivs med förnybar energi, har BioDriv Öst tagit fram en serie animerade kortfilmer. Den första filmen handlade om elbilar och nu har den andra som handlar om biogasbilar publicerats.

 

Kortfilmerna har tagits fram i av BioDriv Öst i samverkan med flera länsstyrelser, regioner samt Power Circle, Svebio och 2030-sekretariatet. Ambitionen är att på ett kul sätt spräcka myter om olika förnybara drivmedel och öppna upp för samtal på olika teman.

Det kanske främsta hindret mot ett snabbt skifte till en fossilfri fordonsflotta är alla myter som sprids och lever kvar. Om dålig räckvidd, svårigheter att tanka eller ladda och mycket annat som i slutändan bara gynnar det fossila. Därför är jag väldigt glad att vi nu har en gemensam, lättbegriplig kampanj där myterna krossas, säger Mattias Goldmann, vd på 2030-sekretariatet.

Vad gäller biogasfordon råder en fortfarande en skepsis kring hur praktiskt det är att köra på biogas och många tror att det är en betydligt större skillnad jämfört med bensin eller diesel än vad det faktiskt är.

Läs mer på Biodriv Öst

Etiketter: , , , , , Last modified: 27 juni, 2019