Nyheter

Fyra gånger högre utsläpp i leverantörskedjan

Växthusgasutsläppen i ett företags leverantörskedja är i genomsnitt är fyra gånger större än företagens direkta utsläpp. Det visar en rapport från CDP där företag värderats utifrån hur de hanterar utsläpp i leverantörskedjan.

180130_Keep-calm-and-close-the-loopAv 3 300 bolag har CDP identifierat 58 som anses vara ledande på att hantera utsläpp i leverantörskedjan, däribland Microsoft, Ajinomoto, Rolls Royce men även svenska Husqvarna. Fyra områden har utvärderats: styrning, ambition, hantering av scope 3-utsläpp samt engagemang i leverantörskedjan.

Dexter Galvin, global chef för företag och leverantörskedjor på CDP, säger i en kommentar att de ledande företagen på området förstått vikten av att börja hantera de så kallade scope 3-utsläppen som är dolda i leverantörskedjan, som är mycket större än utsläppen inom scope 1 och scope 2.

Totalt har klimatarbetet i 4 800 leverantörsföretag analyserats, vars ansträngningar ledde till att 551 miljoner ton mindre koldioxid släpptes ut 2017. Över hälften av företagen uppger att de har integrerat klimatförändringen i sin affärsstrategi.

Källa: Miljö Online

Mer om CDP

Läs mer om skillnaden mellan Scope 1, scope 2 och scope 3

Taggat , , ,