Vintersäsongen 2018/2019 driver Protect Our Winters Sweden, POW, och klimatföretaget Habits klimatkampanjen #POWHabits. Med hjälp av en specialanpassad webapp ska svenska vintersportares klimatpåverkan reduceras med 1 000 ton CO2!

Se hur mycket koldioxid du sparar med gratis webapp!

181217_Habits-press-release_webbappNy teknologi som minskar vår klimatpåverkan introduceras i rask takt. Men även om teknologin kan göra mycket så måste vi som individer också ändra våra vanor och beteenden. Det glädjande är att det nu faktiskt har blivit enkelt att göra klimatnytta.

I klimatföretaget Habits nylanserade webapp kan man genom att jämföra sig med, tävla mot, och inspireras av andra se hur vi tillsammans gör skillnad i kampen för klimatet.

Webappen är formad som ett spel där man utför olika uppdrag och på så sätt ser hur mycket koldioxid man sparar genom att förbättra och förändra sina vanor.

Många har nog någon slags klimatångest, men med Habits vill vi istället skapa en positiv känsla. Vi vill att man känner sig nöjd över att man faktiskt gör något som gör skillnad, säger Håkan Swan, Vd för Habits.

Webappen Habits är gratis. Du får tillgång till den via www.powhabits.se.

Vintersportares klimatpåverkan ska minskas med 1 000 ton CO2

Under vintersäsongen 2018/2019 driver POW och Habits en gemensam klimatkampanj, #POWHabits, med målet att reducera svenska vintersporters klimatpåverkan med 1 000 ton CO2. Uppdragen i webappen kommer under kampanjen att vara specialanpassade för just vintersportare.

Det kan vara att ta tåget till skidorten istället för att ta bilen eller flyget, att ta hand om sina skidhandskar istället för att köpa nya, förklarar Anders Johansson, marknadsansvarig på Habits.

Med vår klimatkampanj får Sveriges snösportare inte bara lära sig vad klimatförändringarna innebär för våra vintrar, utan får också en enkel metod för att bidra till en mer positiv utveckling, säger Maja Tössberg, ordförande för POW Sweden.

Webappen är gratis och kan användas av alla. Du får tillgång till den via kampanjens hemsida www.powhabits.se.

Kampanjen genomförs i samarbete med Telge Energi, Icebug och Snälltåget samt med hjälp av reklambyrån Migaloo.

181217_Habits_Pow_snö_vinter_klimat

Webapp?

En webapp är en app som du använder via din webbläsare. Det gör att du inte behöver ladda ner den. Du kan dessutom använda den på både mobil, padda och dator.

Protect Our Winters (POW) är en global rörelse som grundades 2007 i USA av snowboardproffset Jeremy Jones. Det övergripande målet är att skid- och brädåkare ska ta ett större ansvar för sin klimatpåverkan och att snösportvärlden ska bli en starkare röst i samhällsdebatten. Vårt verktyg är berättelsen om vinterns mörka framtid — ett sätt att göra klimatförändringarna konkreta och bygga engagemang. Sedan 2016 finns Protect Our Winters i Sverige.

Källa: Press Release från Habits 20181214

Läs mer på www.protectourwinters.se eller kontakta Maja Tössberg maja.tossberg@protectourwinters.se, +46 703-71 14 17


Habits är ett företag som erbjuder tjänster och digitala verktyg för att minska klimatpåverkan hos människor och organisationer. Företaget grundades 2015 och har kontor på Chalmers Innovation i Göteborg.

Läs mer på www.habits.eco eller kontakta Håkan Swan (hakan.swan@habits.se, +46 705 75 66 62).


Visste du det?

Habits är en fortsättning på den tidigare verksamheten Climate Saver, som var en av de hållbara innovationer Ekocentrum visade upp i en särskild temautställning mellan 2014-2017 (en ny uppsättning innovationer varje år).

Etiketter: , , , , , , , , Last modified: 17 december, 2018