Nyheter

Tips 19 maj i Alingsås: Byggmässa – energieffektiva attefallshus

Välkommen till BA-programmet fredag 19 maj 12:00 – 18:00! Då är CO2mpakt-huset färdigt och i samband med det arrangeras en byggmässa utanför bygghallen.
Kom och prata bygg och kolla in de senaste prylarna!Här kan du få tips om allt från solceller till hur du bygger snyggaste utemiljöerna, kanske med en altan i miljöklassat trä.

170519_byggmässa-alingas_co2mpakt-huset”Byggeleverna på Alströmergymnasiet i Alingsås snickrar nu det allra sista på vad vi tror kommer bli världens mest energieffektiva attefallshus. Vi kallar det CO2mpakt-huset. Fredagen den 19 maj avtäcker vi huset och visar upp det för allmänheten. I samband med det har vi en byggmässa utanför skolans bygghall.

Det skulle vara kul om du ville komma, titta på huset och träffa oss och utställarna och eleverna och se vad man kan göra tillsammans för klimatet!” hälsar Hanna Wedel på Passivhuscentrum.

CO2mpakt-projektet är lärandeprojekt med målet att inte bara utbilda årets kull med elever, utan även inspirera och visa landets alla byggprogram hur vi måste bygga för att klara klimat-och miljömålen. Solcellerna och energilagringslösningen gör huset självförsörjande på energi åtta månader om året, och hushållselen klarar huset att själv producera året runt.

Förutom företag och representanter från branschen så finns såklart elever och lärare på plats för att berätta om hur det varit att bygga på CO2mpakt-huset, som kanske är världens mest energieffektiva attefallshus.

Program:

12.00 Utställningen öppnar

13.00 Invigningstal av Ing-Marie Odegren, VD Alingsåshem

14.00 Presentation av eleverna som byggt huset

15.00 Talare på scen: Helen Persgren, vice ordförande miljönämnden Västra Götaland

17.00 Framtidsspaning av Magnus Thordmark, näringslivschef Alingsås kommun, ihop med Awaz Karim, rektor på bygg-och elprogrammen Alströmergymnasiet, samt representant från Tommy Byggare.

18.00 Utställningen stänger
Utställare:

Beijer Byggmaterial, Elterm, Emulsionen, Tommy Byggare, Siga Tejp, iCell, O. B. Wiik, Fastighetsbyrån, Passivhuscentrum Västra Götaland, Alingsåshem, Alingsås Energi, Alingsås kommuns energirådgivning.

Välkommen till bygghallen på Bollvägen 11!

170519_Alingsas_annons_byggmassaPassivhuscentrum m fl hälsar välkomna

Taggat , , , , ,