Nyheter

Devkvittens med sin hållbara spelapp nominerade i Venture Cup

Närmare 400 tävlingsbidrag kom in till entreprenörskapstävlingen Venture Cup i år. Bland de nu elva nominerade till priser i Venture Cup Västs regionsfinal finns ett företag från Lindholmen Science Parks spelinkubator, nämligen Devkittens, som dessutom är en av de 20 hållbara innovationer Ekocentrum visar upp i temautställningen Innovationer för det goda livet!
170518_Devkvittens_venture_cup

400 inskickade tävlingsbidrag har bantats ner till 47, som nu är nominerade till priser i Venture Cups regionfinaler. Den röda tråden är att de allra flesta nominerade bidrag vill medverka genom sin affärsidé till ett mer hållbart samhälle. Bland dessa finns Devkittens, ett bolag med hemvist hos spelinkubatorn på Lindholmen Science Park.

ZeroAtlas är en spel- och upptäckartjänst för hållbara företag som påminner om Pokemon Go, men i sin egna spelvärld. Målet är att styra människor till undermedveten hållbarhet tack vare spelinteraktion, berättar Benjamin Lillandt, vd Devkittens AB och som tillsammans med Sebastian Ilves är grundare till ZeroAtlas.

Bolaget startades år 2014 när Devkittens blev Chalmers Challange Lab alumner. Det var då de kom på idén till spel- och upptäcktstjänsten.
– Vårt exjobb var en gamification app för elbusslinjen 55 inom ElectriCity-projektet, två år innan det lanserades på Lindholmen. Gamification-appen var ett AR-spel med CO2-utmaningar där man belönades med “AR-mynt” som man senare kunde byta ut mot en rabatterad resa på elbusslinjen, säger Benjamin.

Sedan har appen utvecklats vidare. Man har byggt på ett hållbart socialt nätverk, “real rewards”, som kan användas för rabattkuponger eller att stöda välgörenhetsorganisationer samt platsbaserade spel med implementering av AR. För att få en mer global inverkan, behövde bolaget fler hållbara aktörer, vilket ledde till att de skapade en karta över alla hållbara företag, organisationer och projekt i Sverige. I dagsläget har ZeroAtlas ca 2500 hållbara företag i Sverige och Europa.

Vilka som vinner priser och kvalificerar sig till Venture Cups sverigefinal avslöjas under regionfinalen den 18 maj på Auktionsverket Kulturarena.

Källa: Lindholmen Science Park

Stort lycka till! hälsar vi från Ekocentrum

Mer om Devkvittens och Zera Atlas här…

Taggat , , , ,