Nyheter

Så vill Göteborgs parkeringsbolag lösa laddbehovet för de som bor i flerfamiljshus

Göteborgs kommunala parkeringsbolag satsar på en ny lösning för att erbjuda laddning av elbilar på sina parkeringar. Lösningen är särskilt tänkt för dem som bor i flerfamiljshus utan egen parkering.

170427_Laddstolpar_elbilarLösningen går ut på att parkeringsbolaget, på vissa av sina parkeringar kommer att låta fyra p-platser dela på samma effektkälla. Därmed kommer laddeffekten bero på hur många elbilar som nyttjar tjänsten samtidigt.  Oavsett beläggning innebär det en normalladdning som räcker till för den som har bilen stående i närheten av hemmet över natten, alternativt för den som bilpendlar in till jobbet i stan och låter bilen stå parkerad under arbetsdagen.

Parkeringsbolaget går nu ut med en intresseanmälan. De kunder som idag har p-plats, eller står i kö för att få en, erbjuds att ansöka om laddtillstånd.  – Kartläggningen hjälper oss att bygga en struktur som tillfredsställer dagens behov, men som lätt kan skalas upp i takt med en växande efterfrågan, säger Maria Stenström,VD på Göteborgs Stads Parkering AB.

Läs mer: Parkering Göteborg gör det lättare att ha elbil!

Källa: Miljö Online & Göteborgs Stads Parkerings AB.

Bilden är dock från Norge…

Taggat , , ,