I samband med den biologiska mångfaldens dag i förra veckan (22 maj) startades en ny webbplattform – www.raddaenart.se – för att uppmärksamma det arbete som pågår för att rädda svenska arter från utrotning.

EkarPå webbplatsen går det att hitta länkar till 44 olika bevarandeprojekt för bland annat fåglar, däggdjur, fjärilar och träd. Tanken är att enskilda personer, organisationer och företag kan gå in på plattformen för att hitta arter att stödja.

Magnus-Rignell_Räddaenart

Initiativtagare till RäddaEnArt är Magnus Rignell.

–  Jag är otroligt nöjd att jag efter ganska mycket arbete nu äntligen har webbportalen på plats men självklart finns planer framåt också, säger Magnus Rignell i en intervju med Natursidan.

Hur föddes idén till RäddaEnArt?
Det är egentligen en idé jag länge gått och funderat på då jag för ett antal år sedan började leta efter olika bevarandeprojekt på nätet. Jag hade svårt att få en samlad bild av vilka projekt som finns hos olika organisationer. Då föddes idén till en portal där du ska hitta allt, det blev RäddaEnArt.

Framöver vill Magnus Rignell utöka projektet bland annat genom att stötta mindre projekt där det inte finns en etablerad organisation bakom samt starta crowdfunding-projekt för välkända och starkt hotade arter.

Läs mer på Natursidan.se här!

Gå direkt till Rädda en art här!

Källor: Miljö Online och Natursidan

Etiketter: , , Last modified: 8 februari, 2022