Nyheter

Klimatklivet laddar för fler eltransporter

37 nya lokala klimatinvesteringar får pengar från satsningen Klimatklivet. Många av de nya åtgärderna är sådana som underlättar för fler människor i hela landet att köra elbil.

170128_tesla_boxofenergy_gron_hus_elbilMerparten av de laddstationer som fick stöd av Klimatklivet 2016 är placerade i anslutning till bostaden eller arbetsplatsen. Det framgår av Klimatklivets senaste beslut. År 2015 var det tvärtom, då majoriteten av laddstationerna som fick stöd av Klimatklivet var placerade längs vägar och ute på stan.

Möjligheten att ”ladda där bilen bor” är en viktig framgångsfaktor på vägen mot ökade eltransporter, säger Nanna Wikholm, projektledare för Klimatklivet på Naturvårdsverket.

Sedan Klimatklivet lanserades har över 6000 nya laddpunkter beviljats stöd. De kommer att byggas i hela landet, så att varje län ska ha goda förutsättningar för eltransporter.

Satsningarna på Klimatklivet fortsätter fram till 2020. Det gäller alla typer av klimatinvesteringar som energikonverteringar, biogasproduktion, fjärrvärme.

Under 2017 kommer Klimatklivet vara öppet för nya ansökningar i fyra omgångar. Den första ansökningsomgången är öppen fram till 31 januari.

Läs mer…

Källa: Miljö Online och Naturvårdsverket

Taggat , , , ,