Nu startar samarbetet med Fores på riktigt.

161128_fores-vast_deltagare-i-cirkelFores Väst, Vidunderlig och Ekocentrum bjöd den 28/11 in till en kvällsdiskussion om vad tankesmedjan bör ägna sig åt, och fick många svar. Fortsättning följer och fler aktiviteter kommer! Tack Fores – för att ni etablerar er även utanför Stockholm! Tack Andrea från Vidunderlig – för kanonbra moderering och tidhållning! Och särskilt tack till alla engagerade deltagare som kom med bra tankar och inspel!

161128_fores-vast-tavlan-ideerNu har vi fått in ett antal synpunkter kring vad Fores bör arbeta med. Nästa steg blir att bearbeta dessa och matcha in dem i Fores fokusområden, men med Västsvenskt perspektiv.

Varför samarbeta med en tankesmedja? – Ekocentrum vill nå ut till fler grupper i samhället, inte minst oftare till politiker! Och vi vill kanalisera våra erfarenheter från hållbarhetsområdet in i bredare områden och nå ut i fler kanaler. Där är tankesmedjor duktiga. Då gör vi mer skillnad! Och just Fores jobbar ju aktivt för de gröna frågorna. Därför vill vi samarbeta med dem, säger Helen Sylvan, marknadsansvarig på Ekocentrum.

Nästa event vi planerar är en invigning som beräknas inträffa i slutet av januari.

 

161128_fores-vast-mote-arrangorerBakom Fores Väst i uppstartsläget (från vänster):

  • Tove Mellgren, Fores Hela Sverige
  • Andrea Jovell, Vidunderlig Kommunikation
  • Holger Eriksson, Vidunderlig
  • Helen Sylvan, Ekocentrum
  • Lars Dahlström, Vidunderlig
  • Även på bild: Eva Lundgren, Ekocentrum

Fakta: Vad är Fores?

fores-logotyp-394-219Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan. Vi vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap, på människors möjligheter att själva forma sitt liv och på marknadsmässiga lösningar på samhällets utmaningar.

Fores fyra programområden är klimat och miljö, migration och integration, entreprenörskap och ekonomiska reformer och det digitala samhället. Varje program har ett råd med stor akademisk tyngd och verksamheten leds övergripande av en styrelse med brett samhällsengagemang.

Vi är en öppen, ideell och oberoende mötesplats där nyfikna samhällsmedborgare, debattörer, entreprenörer, beslutsfattare och forskning möts, från Sverige och vår omvärld. Vi arrangerar öppna seminarier, rundabordssamtal för särskilt inbjudna och individuella möten mellan forskning, policy och näringsliv. Vi leder referensgrupper och samordnar nätverk, ordnar egna konferenser och deltar i andras, publicerar böcker, rapporter och policy papers. Vi medverkar i samtal, debatter och projekt över hela Sverige, i EU och i övriga världen. Läs mer…

 

Etiketter: , , , , Last modified: 29 november, 2016