Välkommen till seminariet: Hur samverkar maskiner och teknologier med vår idé om samhället? Ett panelsamtal kring etik och teknik…

Docent Karl Palmås från Chalmers och Jonas Andersson Schwarz, programchef för Fores Digitala samhället, samtalar om relationen mellan det byggda och det tänkta:

Som forskare i skärningspunkten mellan teknologier och mänskligt agerande har Palmås och Andersson Schwarz forskat på fildelning, innovation, plattformar och nätverk utifrån en nyfiken och kritisk synvinkel. Under panelsamtalet kommer fokus ligga på allmänhetens nyväckta intresse för etiska aspekter av AI och exempel på algoritmisk styrning.

I diskussionspanelen hör du även Tiina Männistö-Funk, Post doc vid avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle, Chalmers tekniska högskola. På engelska: Post doc at the Science, Technology and Society division, Chalmers University of Technology. OBS! Delar av seminariet hålls på engelska!

190522_Domendagen_Fores_ill

 

Tid: 22 maj 2019, kl 12.30 – 14.00. Vi inleder med lunch kl 12.00 för alla som vill!

Plats: Dome of Visions, Lindholmen (hållplats: Lindholmspiren)

Seminariet är kostnadsfritt. Gör din anmälan via länken – varmt välkommen!

Anmäl dig här (även till lunchen)

Detta är en session under “Domendagen”, ett samarbete mellan Ekocentrum, Fores och Dome of Visions, Lindholmen. Mer om programmet för dagen här!

Etiketter: , , , , , , , Last modified: 10 maj, 2019