Nyheter

Volvo Ocean Race: Turn the Tide on Plastic seglar för havens skull

Storbritanniens Dee Caffari leder “Turn the Tide on Plastic” i 2017-18-upplagan av Volvo Ocean Race. Turn Tide on Plastic är ett blandat ungdomsfokuserat team med ett starkt hållbarhetsmeddelande. I går natt seglade tävlingsbåtarna i Volvo Ocean Race in i Göteborgs hamn, och vi vill gärna presentera vår favorit – med ett starkt hållbarhetsbudskap!

Kampanjen, bakom den principiella hållbarhetspartnern Mirpuri Foundation, och Ocean Family Foundation, är dedikerad till frågan om havens hälsa. Kampanjen stöds också av Sky Ocean Rescue som nyligen blev en mediepartner till laget för att öka medvetenheten om de problem som våra oceaner står inför.

Lagets vägledande uppdrag är att förstärka FN: s Miljö “Clean Seas: Turn Tide on Plastic” -kampanjen under de åtta månaderna som loppet pågår.

Caffari har byggt upp ett multinationellt, 50-50 manlig/kvinnligt team , där majoriteten är under 30 år.

Tillsammans med hållbarhetsfokuset kommer meddelandena om inklusivitet i ålder och kön att vara starka teman i en kampanj som i idrottsliga termer kanske inte börjar som en favorit, men kan lätt överraska på vattnet.


Ekocentrum hejar självklart på Turn the tide on plastic, som tyvärr inte har någon chans att vinna Volvo Ocean Race totalt. Men de gav motståndarbåtarna en rejäl match under benet som inatt avslutades i Göteborg.

”Turn the tide on plastic”, med svenske Martin Strömberg, seglade till slut in som femte båt till Göteborg.

Nu har vi äntligen kommit hem till Göteborg, det är fantastiskt och känns helt underbart. Resultatet är inte jättebra men vi har gjort en väldigt bra etapp och kämpat hårt, säger Strömberg.

Nu återstår en etapp och den går från Göteborg till nederländska Den Haag, och startar på söndag.


Till mer info om Turn the tide on plastic…

Teamet...

Allt om Volvo Ocean Race här…

I Frihamnen i Göteborg pågår aktiviteterna för fullt kring Volvo Ocean Race just nu och fram till den 21/6. Läs mer här vad du kan göra!


Visste du det om Volvo Ocean Race?

Vinstsumman i världens tuffaste seglingstävling är – noll kronor! Det är äran som är viktigast här.

Alla båtarna är byggda och utrustade på exakt samma sätt. Det gör att det är teamet som är avgörande för framgången. Och kanske lite tur…

Det är inga lyxkryssare man vistas på… Mathållningen kan liknas vid den i rymden – mest frystorkat…

Vill du veta mer om båtarna och besättningarna, kan du besöka Frihamnen nu i helgen!

Källa: Volvo Ocean Race webpage

Taggat , , ,