Idag har vi flera Chalmersklasser på besök – fast via länk. Allt kan inte ställas in, kurser behöver bli klara. Så vi provar att ta med ett par klasser på föreläsning med både problem och lösningar, som vi brukar – fast på helt nytt sätt.

Bilden visar två män som deltar i den digitala  föreläsningen. De tittar in i kameran på ekocentrums utställningslokal.

Föreläsning live – Globala målen

Anders Lund kör vandrande föreläsning i utställningen och Markus Esbjörnsson råddar kameran. Mikaela Rosander kollar chatten. Anders inleder sin vana trogen med att ge en liten bakgrund till hållbar utveckling och särskilt hållbarhetsarbete – det är både Ekocentrums och miljöarbetets historia. Och så pekar han på företag och organisationer – i utställningen – som går lite före och satsar på hållbarhet.

Bland ämnena Anders tar upp kan nämnas resursförbrukning, avfall & återvinning, cirkulära flöden, energi och transporter, hållbart byggande och de globala hållbarhetsmålen (2030-målen, eller SDG:erna, vilket står för Sustainable Development Goals – alltså FN:s mål för hållbar utveckling). Han kommer även visa ett antal hållbara innovationer under föreläsningen.

Vi hoppas och tror att studenterna får med sig många hållbarhetstankar idag, oavsett vad de tänker sig göra framöver – för hållbarhet gäller ju alla!

Etiketter: , , , Last modified: 6 april, 2021