Nyheter

Tips 4/6: Kostnadsfritt event på temat hållbar konsumtion

Arbetar du med hållbarhetsfrågor och har allmänheten som målgrupp? Vill du inspireras och lära dig mer om hur man kan få till fungerande verksamheter och lösningar som gör det lättare att dela, laga, låna och byta?

190604_Resource_fixotek

Missa då inte detta tillfälle att ta del av resultat och lärdomar från Göteborgs stads projekt Fixoteken och hör IVL Svenska miljöinstitutet berätta om de framgångsfaktorer för delningslösningar som identifierats i projektet Delningens potential. Eventet är kostnadsfritt och det finns gott om tid till frågor och diskussioner. Vi bjuder på fika!

Plats: Fixoteket Majorna, Slottsskogsgatan 1, Göteborg
Datum & tid: 4 juni, 13-15.30

Anmäl dig här!

Ta del av lärdomar från Fixoteken och lär dig mer om delningens potential!
Välkommen till en eftermiddag där du får ta del av erfarenheter och resultat från två spännande projekt på temat Hållbar konsumtion. Anmälan görs längst ned på sidan.

I projektet “Kvartersnära minikretsloppsparker” driver Göteborgs stad sedan drygt ett år tillbaka fyra så kallade Fixotek. Fixoteken ska göra det lättare att laga, låna, byta och bygga nytt av gammalt. Helt enkelt att konsumera hållbart.

Projektet “Delningens potential”, utfört av IVL Svenska miljöinstitutet, har bland annat kartlagt framgångsfaktorer för delning inom ett antal olika områden.

13.00 Välkommen, kort introduktion där projektledare och deltagare presenterar sig

13.15: Natali Kjernell och Amanda Österlin La Mont, biträdande projektledare, Göteborgs Stad, som båda arbetat med uppbyggnad av projektet, driften av Fixoteken och det pågående utvärderingsarbetet.
”Det ska vara lättare att laga, låna, byta och bygga nytt av gammalt. Helt enkelt att konsumera hållbart. Det är tanken med fyra nya kvartersnära mötesplatser – så kallade Fixotek – i Hammarkullen, Majorna, Rannebergen och Bergsjön. Vid två av Fixoteken underlättas dessutom återvinning genom miniåtervinningscentraler. Nu har de varit öppna i ett år, och vi börjar se resultat. Ta del av lärdomar från Fixoteken!”

13.45 Fika och diskussioner

14.00 Hanna Ljungkvist Nordin, senior projektledare på IVL Svenska miljöinstitutet, som deltagit i projektgruppen för Delningens Potential.
”I projektet delningens potential har man tittat på potentialen för delningslösningar inom områdena verktyg, transport och lokaler. Vilka är framgångsfaktorerna för att få det att fungera? Ta del av lyckade exempel och lär dig mer om möjligheter och utmaningar för delningslösningar”

14.30: Har du idéer eller projekt som du vill lyfta för att få inspel från andra? Eller kanske vill du ha tips och råd kring delningslösningar eller mötesplatser typ Fixoteken? Den sista timmen har vi avsatt till frågor och diskussioner.

Båda projekten som presenteras under dagen har genomförts med stöd av Innovationsprogrammet RE:Source, finansierat av Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Anmäl dig här!

Taggat , ,