Nyheter

26 år på Ekocentrum – liten tillbakablick av Eva Lundgren

Nu tackar vi av vår verksamhetsledare Eva Lundgren, som efter att ha startat upp Ekocentrum när det begav sig, nu går i pension. Så här sammanfattar hon åren här:

”Nu när jag går i pension för att hinna ägna mig åt andra väsentligheter i livet tänker jag tillbaka på de 26 år som förflutit sedan stiftelsen Ekocentrum bildades, då jag var den enda anställda. Vad har vi åstadkommit och hur har vi lyckats?

Våra framgångsfaktorer har varit:

  • Engagerade medarbetare
  • Stort nätverk
  • Arbetsmarknadsåtgärder som möjliggjort anställningar
  • Projektmedel

Gröna-band-Birgitta_EvaEtt av våra viktigaste projekt under senare år har varit ”Innovationer för det goda livet” då Ekocentrum tack vare anslag från Västra Götalandsregionen kunnat visa upp hållbara innovationer för våra besökare.”

 

190503_EL_2018_EvaEtt exempel på hur bra kombinationen utställning & utbildning är, fick vi av en besökare som flera år efter det att hon besökte utställningen med sin gymnasieklass, berättade att hon det besöket gjorde att hon bestämde sig för att utbilda sig till ingenjör och nu många år senare arbetar med solenergifrågor på ett större forskningsinstitut.

Sådana solskenshistorier blir vi glada av. 😊

säger Eva Lundgren.

Stort tack för alla dina år, ditt engagemang och klarsynthet Eva! säger vi som är kvar.

Välkommen Mikaela!

Och nu välkomnar vi Mikaela Rosander som ny verksamhetsledare! Hon återkommer i nästa nyhetsbrev och berättar om sig och sitt engagemang för hållbarhetsfrågor. Och dessförinnan kan du träffa Mikaela t ex den 22 maj i Dome of Visions, kl 9.30!

Taggat , ,