Nyheter

Nu söker vi dig som vill arbeta med hållbar utveckling tillsammans med nya svenskar!

Projektledare till Stiftelsen Ekocentrum – nu söker vi dig som vill arbeta med hållbar utveckling tillsammans med nya svenskar.

2-biosfarer-i-fonster

Ekocentrum har fått medel från Allmänna Arvsfonden för att under tre år ta fram och genomföra utbildningar i teori och praktik för nyinflyttade svenska ungdomar. Utbildningarna ska planeras och genomförs i nära samverkan med målgruppen och projektet ska även resultera i en genomarbetad vägledning för hur hållbar utveckling kan integreras i såväl språkundervisning som i annan verksamhet riktad till nya svenskar.

Du som projektledare bör ha förmågan att driva arbete från planering till genomförande, ta kontakter, vara lyhörd för målgruppens behov samt ha en nyfikenhet för medhavda erfarenheter samt vilja att stärka människors möjligheter att växa.

Du bör vara trygg i dina kunskaper inom framförallt miljö- och social hållbarhet samt ha erfarenhet av att pedagogiskt förmedla kunskap och leda diskussioner och dialog kring komplexa frågor.

190809_Västerhavsveckan_SFI_MSC

För att ha förutsättningar att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har:

–          Utbildning och arbetserfarenhet inom miljö- och hållbar utveckling

–          Utbildning eller erfarenhet inom pedagogik

–          Erfarenhet av att utveckla och leda processer

Utöver ovan ser vi även positivt till om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och människor från andra länder som kommit till Sverige. Språkkunskaper utöver svenska och engelska ses som en merit

Om Ekocentrum

Stiftelsen Ekocentrum är en mötesplats för hållbarhetsfrågor sedan 1993. Här träffas beslutsfattare, personalgrupper, forskare, studenter, miljöfolk och intresserad allmänhet för att delta i olika events. Vi erbjuder utbildningar, seminarier och föreläsningar i en rad frågor. Vi använder utställningen med de goda exemplen som pedagogisk arena för många av våra utbildningar, vilket ger aha-upplevelser och interaktion på ett unikt sätt. Mer om Ekocentrum och verksamheten hittar du på www.ekocentrum.se.

Tillträde snarast möjligt, dock allra senast 1 mars 2020. Tjänstens omfattning är 75 %. Stiftelsen Ekocentrum är ansluten till Arbetsgivaralliansen.

Välkommen med din ansökan inklusive CV senast den 26 januari 2020 till mikaela.rosander@ekocentrum.se . För frågor kontakta verksamhetsledare Mikaela Rosander på telefon 031-7050740 eller epost enligt ovan.

Taggat , , ,