Då och då vill vi berätta om någon speciell kund som vi tycker har gjort något väldigt bra. Och sedan flera år tycker vi att Lerum gjort – och gör – mycket bra! Denna kommun  har arbetat in hållbarhetstänkande i varenda en av de anställda inom kommunen. Och på kort tid har de kommit långt!

130902_Lerum_vision

Maria Elggren och Helen Sylvan från Ekocentrum träffade Lerums miljöstrateg Micaela Holmberg för ett samtal innan semestrarna, på en av hennes arbetsplatser – terassen vid hennes hus i Lerum. Vi ville prata med en av våra storkunder – strategen som bokat utbildning på Ekocentrum för all kommunpersonal och vissa företag. Under 2010 passerade väldigt många Lerum:are våra dörrar och vår utställning…

Lerum har valt att miljödiplomera kommunen. Miljöarbetet ska uppfylla kraven i Svensk Miljöbas och dessutom de specifika kraven enligt Miljödiplomering enligt Göteborgsmodellen. Detta görs i hela kommunen samtidigt. Ansvaret ligger hos cheferna. Revisorerna som genomför audit kommentarer vid granskningen: ”visionen lever och blomstrar. Den genomsyrar verkligen hela verksamheten”.

Miljödiplomeringsprocessen har lett till att organisationen allt mer funderar på hur man kan bidra till att visionen nås. I allt större omfattning ur ett visionsperspektiv ifrågasättes nu val av produkter och tjänster” säger Micaela.

Läs hela intervjun för att få veta mer om hur Lerum lyckats så bra: Lerum reportage 130612 (PDF)

Etiketter: , Last modified: 30 september, 2013