Nyheter

Lerum siktar på att bli hållbarast 2025

Då och då vill vi berätta om någon speciell kund som vi tycker har gjort något väldigt bra. Och sedan flera år tycker vi att Lerum gjort – och gör – mycket bra! Denna kommun  har arbetat in hållbarhetstänkande i varenda en av de anställda inom kommunen. Och på kort tid har de kommit långt!

130902_Lerum_vision

Maria Elggren och Helen Sylvan från Ekocentrum träffade Lerums miljöstrateg Micaela Holmberg för ett samtal innan semestrarna, på en av hennes arbetsplatser – terassen vid hennes hus i Lerum. Vi ville prata med en av våra storkunder – strategen som bokat utbildning på Ekocentrum för all kommunpersonal och vissa företag. Under 2010 passerade väldigt många Lerum:are våra dörrar och vår utställning…

Lerum har valt att miljödiplomera kommunen. Miljöarbetet ska uppfylla kraven i Svensk Miljöbas och dessutom de specifika kraven enligt Miljödiplomering enligt Göteborgsmodellen. Detta görs i hela kommunen samtidigt. Ansvaret ligger hos cheferna. Revisorerna som genomför audit kommentarer vid granskningen: ”visionen lever och blomstrar. Den genomsyrar verkligen hela verksamheten”.

Miljödiplomeringsprocessen har lett till att organisationen allt mer funderar på hur man kan bidra till att visionen nås. I allt större omfattning ur ett visionsperspektiv ifrågasättes nu val av produkter och tjänster” säger Micaela.

Läs hela intervjun för att få veta mer om hur Lerum lyckats så bra: Lerum reportage 130612 (PDF)

Taggat , ,