Nyheter

Fores Hela Sverige växer – öppnar i väst med Ekocentrum som arena

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores kör igång Fores Väst. I samarbete med Ekocentrum och Göteborgsföretaget Vidunderlig kommunikationsbyrå startar Fores upp verksamhet för att fånga upp ett bredare perspektiv på aktuella samhällsfrågor. Först ut är ett rundabordssamtal om möjligheterna med Fores Väst den 28 november.

fores-logotyp-394-219Tankesmedjan Fores har under hösten startat verksamhet i olika delar av landet under namnet Fores Hela Sverige. Nu har turen kommit till Västsverige.

 

fores_tove_mattiasFores vill vara en aktiv deltagare i den lokala och regionala samhällsdebatten, säkerställa att nationella beslut tar bättre hänsyn till situationen i hela landet, och själva inspireras av det som sker runt om i Sverige, säger Tove Mellgren, samordnare för Fores Hela Sverige. Vi kommer att få värdefull input inom Fores alla programområden; migration och integration, ekonomiska reformer och entreprenörskap, klimat och miljö och det digitala samhället, samt 2030-sekretariatet för en fossiloberoende fordonsflotta.

Det är viktigt att bryta Stockholmscentreringen i samhällsdebatten. Genom att fånga upp det som händer i Göteborg och Västsverige kan vi dra nytta fullt ut av relevant forskning från Göteborgs universitet och Chalmers, av framgångar från näringsliv, av ideella initiativ och nytänkande inom kommunerna, säger Mattias Goldmann, VD Fores.

Ekocentrum, vars verksamhet kretsar kring miljö och hållbarhet med en koppling till Chalmers tekniska högskola, blir både samarbetspartner och fysisk värd för Fores Väst.

161106_avtal_fores_helen_mattias_litenMed Fores breddar vi hållbarhetsbegreppet och tillför kunskap och erfarenhet som lyfter samtalet ännu ett snäpp, säger Helen Sylvan, marknadsansvarig för Ekocentrum med Fores Väst.

Fores Väst lyfts också av Vidunderlig kommunikationsbyrå som bidrar med senior expertis och breda nätverk.

Vi ser fram emot att bidra med nya perspektiv på nationella och globala frågor och är mycket stolta att representera Fores i väst, säger Andrea Jovell, VD för Vidunderlig kommunikationsbyrå som arbetar tillsammans med Holger Eriksson och Lars Dahlström. ”Göteborgarna och västsvenskarna har ett starkt näringsliv samtidigt som vi står inför enorma utmaningar för samhällets utveckling. Nu får Västsverige en viktig plattform att samla alla intresserade och driva frågor tillsammans med skickliga opinionsbildare som Fores.”


För mer information om Fores Väst, kontakta:

Tove Mellgren, samordnare Fores Hela Sverige, tove.mellgren@fores.se 070 347 99 90 Mattias Goldmann, VD tankesmedjan Fores, mattias.goldmann@fores.se 0703 09 00 45

Helen Sylvan, marknadsansvarig Ekocentrum,helen.sylvan@ekocentrum.se 070 355 68 92

Andrea Jovell, VD Vidunderlig kommunikationsbyrå, andrea@vidunderlig.se 0703 970063

Fores pressmeddelande 161117, Tove Mellgren.

Taggat , , , , , , , , , ,