Nyheter

Tips i Stockholm: Fores firar FN-dagen med seminarium om klimatarbete

Fores firar FN-dagen med att uppmärksamma FN:s klimatarbete! FN-dagen infaller den 24 oktober varje år och uppmärksammas globalt. Vår samarbetspartner tankesmedjan Fores ordnar ett kort seminarium dagen innan. Välkommen att delta!

TID: 23 oktober, klockan 13–14
PLATS: Fores, Kungsbroplan 2, 112 27 i Stockholm
OBS! Anmäl dig här
171023_Fores_sem_FN-dagen_SthlmDe senaste åren har flera konventioner antagit beslut eller avtal som syftar till att begränsa den globala uppvärmningen. Inom en månad påbörjas nästa förhandlingsrunda om Parisavtalets regelbok. Samtidigt pågår förhandlingar om hur flygbranschen ska bli klimatneutral.

Regeringen föreslår också att Sverige, som ett av de första länderna i världen, ska ratificera Kigalitillägget till Montrealprotokollet som i bästa fall kan minska uppvärmningen med nästan 0,5°C.

Ledande förhandlare och experter i Klimatkonventionen, Internationella civila luftfartsorganisationen och Wienkonventionen för skydd av ozonskiktet berättar om de senaste avtalen och aktuella knäckfrågor. Seminariet börja 13.00 och kaffe serveras från 12.30.
Vi hoppas att du har möjlighet att komma och fira FN-dagen lite i förskott med oss genom att uppmärksamma FNs klimatarbete.

Välkommen!

/Mathias Fridahl

På scenen:
Johanna Lissinger Peitz, Sveriges chefsförhandlare i Klimatkonventionen (FCCC), presenterar Sveriges prioriteringar inför och förväntningar på stundande COP23.
Therése Sjöberg, Sveriges miljöexpert i Internationella civila luftfartsorganisationen (ICAO), presenterar ICAO:s klimatarbete med fokus på pågående förhandlingar om ett instrument för klimatkompensering (CORSIA).
Husamuddin Ahmadzai, expertförhandlare i Wienkonventionen för skydd av ozonskiktet, presenterar klimatnyttan med det nyligen antagna Kigalitillägget till Montrealprotokollet (om att fasa ut HFC-gaser).
Mathias Fridahl, med en bakgrund som miljöhistoriker och humanekolog, och med en doktorsexamen i miljövetenskap, har Mathias en djup förståelse av internationella miljöförhandlingar.

Anmäl dig här

Du kan läsa mer om Fores arbete med de internationella klimatförhandlingarna på klimatförhandling.se. Där kan du även hitta vår guide till COP-23 i Bonn.

Hälsningar,
Fores, den gröna och liberala tankesmedjan
www.fores.se I Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm

Taggat , , ,