Nyheter

Mattias fick Västsveriges klimattankar med sig till Marrakech

Söndag 6 november startade Mattias Goldman, miljömäktigast i Sverige 2016 och VD för tankesmedjan Fores, sin tågresa till klimatmötet i Marrakech, COP22. Och första stoppet gjorde han på Ekocentrum! Där fick han Västsveriges tankar om klimatfrågan med sig på sin resa, tack vare ett trettiotal deltagare i ett klimatsamtal denna novembersöndag.

161106_cop22_alla

Det kom upp många bra tankar under samtalet söndag eftermiddag. Lite oro uttrycktes över risken att Europa håller på att tappa ledarskapet i klimatfrågan. ”Politiken är reaktionär i energifrågan” nämnde någon. Men många positiva budskap lyftes också, vi behöver kanske fler positiva visioner i klimatdebatten för att inte fastna i pessimism? Ekocentrum visar gärna goda exempel – inte minst i utställningen – och ställer sig gärna bakom tanken att vi inte enbart får fokusera på problemen.

161106_avtal_fores_helen_mattias_litenDet här blev också starten på ett samarbete mellan Fores Väst och Ekocentrum – Fores har från och med nu en arena i Göteborg hos oss. Avtalet undertecknades den 6 november av Mattias Goldman och Helen Sylvan.

Nu önskar vi Fores välkomna tillbaka med intressanta seminarieupplägg, och hoppas Mattias får en fortsatt god tur till Marrakech.  Följ hans resa här!

Mer om klimatförhandlingarna  – en guide.

Taggat , , , ,