FN-dagen är en temadag som firas 24 oktober till minne av att FN-stadgan trädde i kraft den dagenefter att de fem permanenta medlemsstaterna i FN:s säkerhetsråd och en majoritet av medlemsstaterna hade ratificerat FN-stadgan. Dagen firas till minne av FN-stadgans ikraftträdande 1945.

181024_FN-logo_sv

I år är det alltså 73 år sedan Förenta Nationerna (FN) bildades. Detta firas bl a så här:
Onsdagen den 24 oktober kommer ordförande Annelie Börjesson, förbundsstyrelse och kanslipersonal medverka vid olika dagsaktiviteter runt om i landet. FN-dagen är en dag för att uppmärksamma och reflektera kring allt som FN gör i världen. Tillsammans skapar vi en bättre värld genom att varje dag arbeta för fred, utveckling och mänskliga rättigheter.

FN-veckan 2018: En stark svensk röst i FN
Sveriges två år som medlem i FN:s säkerhetsråd visar att även ett litet land kan göra avtryck i FN-arbetet. Vid sidan av aktiv FN-politik arbetar svenska kvinnor och män i FN-organisationen och i fält för att främja säkerhet, utveckling och mänskliga rättigheter. Svenska FN-förbundet vill se ett fortsatt starkt svenskt FN-engagemang. Att föra en aktiv svensk FN-politik är en central uppgift för den nya regering som tillträder efter valet – också efter att det svenska rådsmedlemskapet upphör vid årsskiftet.

Läs mer: Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet, listar en rad anledningar till att FN är bra för alla – och särskilt för Sverige.

Etiketter: Last modified: 24 oktober, 2018