Hur illa är det med vårt klimat? Hur akut är situationen och hur kan vi, både som individer och företag, agera? Hur påverkar klimatförändringarna våra liv, och hur ser framtiden ut?

180906 The Climate Conf isbjörnDet är några av de frågor som ställs under The Climate Conference 6 september i Botaniska Trädgården i Göteborg. The Perfect World Foundation, i partnerskap med WSDF (World Sustainable Development Forum) och POP (Protect Our Planet), har bjudit in några av världens främsta talare och experter på området…

Sir David AttenboroughSir David Attenborough, brittiska zoologen, författaren och programledaren, internationellt känd för sitt klassiska berättande i naturprogram som BBC:s The Living Planet, Planet Earth och The Blue Planet.

 

180906_Rajendra-PachauriDr. Rajendra Pachauri, före detta ordförande för FNs Klimatpanel (IPCC) och Nobels Fredspristagare 2007 för IPCCs engagemang i att skapa en hållbar framtid och arbete med att stoppa global uppvärmning.

 

Palle Stenberg, VD Nudie Jeans, ett modeföretag vars långsiktiga mål är att 100 procent av det som säljs ska vara ekologiskt.

Sarah Ferguson, hertiginnan av York och The Perfect Worlds ambassadör, som avrundar konferensdagen med en paneldiskussion

Listan med gästtalare kommer att fyllas på och uppdateras här, där du även hittar mer info om programtider. Konferensen är på engelska.

PROGRAM

08.30 – 09.30 Registrering och frukost

09.30 – 12.30 Öppning “The Climate City Gothenburg”. Gästtalarnas syn på hur läget egentligen är för vårt klimat och vad vi kan göra för att minska effekterna av klimatförändringarna. Avrundas med paneldiskussion

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 15.00 Utställning, mingel och underhållning


Bakom konferensen står The Perfect World Foundation som är en svensk ideell oberoende organisation som grundades 2010 för att öka medvetenheten och agera tillsammans med djur- och naturbevarandeprojekt världen över. Organisationen arbetar aktivt med klimatfrågor – ett arbete som sträcker sig från utbildning till projekt och utveckling av ny teknik.


När: 6 sept 2018, kl 8.30-15.00

Var: Botaniska Trädgården, Göteborg

Konferensavgift: Ekocentrums nätverk erhåller rabatt och betalar 1 495 kr/pers (inkl. frukost & lunch). Ord pris 1 995 kr/pers

Anmälan: Maila booking@ theperfectworld.com eller ring 031-170000. Uppge ”EKO” vid bokning för att erhålla rabatten!

Etiketter: , , , , , Last modified: 21 augusti, 2018