Karolina Lisslö är grundare av det nya partiet Grön Diktatur som startades för två veckor sedan. Grön Diktatur uppger sig vara ett liberalt parti som vill konkurrera med Miljöpartiet om miljöfrågorna, lyfta klimatfrågorna till nya höjder och arbeta för ett hållbart samhälle.

131014_Karolina_Lisslö

Nya partiet Grön Diktatur

Karolina Lisslö berättar att namnet är taget just för att det var det mest provocerande namnet hon kunde hitta på. När partiet var “nystartat” hette det Ny Diktatur men då det kändes lite väl radikalt genomgick partiet ett namnbyte.

– De flesta tyckte att namnet var provocerande på ett bra sätt. Men några tyckte att det var dåligt. Diktatur har ju en väldigt dålig klang men samtidigt tänkte vi på Ny Demokrati och Sverige Demokraterna, hur demokratiska är de egentligen. Så namnet föddes på så sätt att det var det mest provocerande namnet vi kunde komma på. Och eftersom det är en Grön diktaturskap så tonar det ner det aggressiva i namnet. Förhoppningarna är att budskapet når fram, säger hon.

Karolina är en entreprenör och grundare av Bee Urban. En organisation som erbjuder fadderskap av bikupor till företag för att uppmärksamma betydelsen av binas pollinering för samhället och världen. Just nu ligger dock all fokus på det nya partiet.

Det behövs ett liberalt grönt parti och det är vi. Jag skulle inte kasta mig in i det här om jag inte trodde på det. Miljöpartiet är så dominerande i sina frågor att inte något av blocken vågar utmana dem. Det finns en uppgivenhet i båda blocken. Samtidigt har Mp sagt att de inte vill samarbeta med det borgliga blocket vilket jag tycker är dumt.

Den här omställningen behöver göras och den behövs göras nu. Jag vill göra hållbar utveckling till ett centralt inslag i den politiska debatten.

Partiets hjärtefrågor är att skapa ett hållbart jordbruk, det ska bli billigare att välja ekologisk mat, de vill ha hållbara energimedel och minska koldioxidutsläppen.

Vi vill ändra modellen och sen sätta styrmedel därefter, just nu är det tvärtom. Just nu är ekonomin låst i gamla mönster, säger Karolina Lisslö.

Källa: Miljöaktuellt

Etiketter: , Last modified: 14 oktober, 2013