Nyheter

Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora Ekopris

Coop Forum Sisjön i Göteborg vann Årets Stora Ekopris 2018 på onsdagens White Guide Green-gala. Butiken är bäst på ekologiskt och KRAV-märkt enligt en kartläggning av landets livsmedelsbutiker som White Guide Green gjort. Bakom priset står KRAV.

180531_KRAV_Coop-Forum-Sisjön_White-Guide-Green

Engagemang och utbildning är nyckeln till vår framgång. Ett ledord för oss är arbetsglädje, i hela ledet, säger Alexandra Söderholm, säljchef kolonial och e-handel på Coop Sisjön.

White Guide Green är en helt ny guide som listar de mest hållbara matbutikerna i landet. Med kategorin Årets Stora Ekopris vill KRAV uppmärksamma butikernas ekologiska sortiment och hur bra de lyfter fram KRAV-märkta varor.

– Coop Forum Sisjön gör valet enklare för den som letar efter schysst producerad ekologisk och KRAV-märkt mat i affären genom att tydligt lyfta fram och visa detta sortiment i hyllan. Det ska vara lätt att hitta rätt produkter i butiken, det är en svår utmaning när vi konsumenter gör våra val på någon ynka sekund, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

KRAV har tillsammans med Coop nyligen tagit fram en e-learningutbildning om KRAV och ekologiskt för Coops medarbetare.

Genom att arbeta med dagligvaruhandeln och butikerna vill vi hjälpa till att öka kunskapen bland butiksmedarbetare om vad ekologiskt och KRAV-märkt innebär. Vi kommer att satsa ännu mer på utbildning och kommunikation i butik framöver, säger Cecilia Lenbäck.

Mer om White Guide Green här…


Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.

KRAV är ett av de goda exemplen på hållbara lösningar, som Ekocentrum visar i utställningen Hållbar stad – hållbart samhälle.

Taggat , , ,