Nyheter

Vi gratulerar Higate! Vinnaren i Bygg Bättre tävlingen

Ekocentrum och Venture Cup initierade i december 2020 en tävling för att lyfta idéer och innovationer för ett mer hållbart byggande. Nu har vinnarna korats!

Juryns motivering

Bygg- och fastighetsbranschen står idag inför ett vägskäl. För att bli en del av lösningen för ett mer cirkulärt samhälle behövs förändring och nytänkande på många plan. Ett första steg är information om vilka resurser som finns att tillgå. Denna information är nödvändig för att sedan, när lokaler och  byggnader behöver förändras, resurserna ska kunna användas på nytt. Higate har med sin verktyg Palats utvecklat en digital plattform där man enkelt kan inventera och digitalisera sitt material och sina inventarier. Vi anser att Highate är en värdig vinnare eftersom denna typ av verktyg är en nödvändig grund för att återbruk i större skala ska komma till stånd.

Henrik Olausson, Higate

“Det känns fantastiskt roligt för det är en jättebra tävling. Vi är ju i ett uppstartsskede nu så det är otroligt viktigt med all publicitet vi kan få så att vi verkligen kommer ut med vår produkt på marknaden. Så tävlingar som bygg bättre är väldigt värdefulla.” säger Henrik Olausson.

Några ord från Ekocentrums verksamhetsledare

-”Vi hade endast tre bidrag i tävlingen, men å andra sidan var det tre väldigt starka bidrag”, säger Mikaela Rosander, verksamhetsledare och en av tävlingens jurymedlemmar.

Förutom äran vinner även Higate ett års utställningsplats i Ekocentrums fysiska och digitala utställningar med goda exempel för hållbar utveckling.

-” Vi välkomnar Higate till Ekocentrums nätverk och utställning. Det ska bli spännande att följa hur innovationen utvecklas och sprids!”, fortsätter hon.

Vi vill också tacka Ulf Hennigsson med sitt viktiga arbete med att skapa och sprida kunskap om naturliga byggmaterial och Brinja för sitt innovativa system för att skapa personsäkerhet och minska energianvändningen på byggarbetsplatser.

Läs mer här: http://www.venturecup.se/sv/nyheter/#

Taggat