Den här veckan är Helen gästinstagrammare på #greenhackgbg och kommer att ge lite inblickar i vardagen på Ekocentrum och berätta vad som händer här. Välkommen att hänga med!

160912_hs_greenhackgbg_gastinstagrammareHallå där Helen Sylvan från Ekocentrum i Göteborg! Du ska gästinstagramma för oss den här veckan. Vad är det ni sysslar med på Ekocentrum?
– Vi sprider inspiration, motivation och kunskap om vad hållbarhet är, både vad verksamheter och vad individer kan göra för att skapa ett hållbarare samhälle. Vi jobbar därför på lite olika plan, oftast genom utbildningar i vår utställning med lösningar och goda exempel. Vi är en liten fristående stiftelse – driven av engagemang – som jobbat med miljö och hållbarhet sedan 1993. Vi ordnar många seminarier, konferenser och möten också – det är viktigt att träffas för att tackla utmaningarna tillsammans! Under hösten och våren bjuder vi alla intresserade på öppna onsdagskvällar, med intressanta föredrag och möjlighet att se utställningen utan kostnad. Allt om våra events hittar du på www.ekocentrum.se/events.

Vad ser du är den största utmaningen för att Göteborg ska bli en hållbar stad?
– Två utmaningar: Segregationen och infrastrukturen. Får man tillägga ”tydligt ledarskap”?

Till sist, vad lovar du?
– Jag lovar att inte köpa något som innehåller palmolja!

150415_GreenhackGbg_logo

Last modified: 14 september, 2016