Datum:
13 september 2023 kl. 14:00 - 16:30


Varmt välkommen till årets tredje nätverksträff om trovärdig hållbarhetskommunikation! I en tid då de flesta vill framstå som gröna och hållbara så är det extra viktigt att förstå grundprinciperna för hur trovärdighet byggs upp i reklam och marknadskommunikation, hur man undviker fel och fällor.

Träffen sker i samverkan med Ekosofia och berör frågeställning som hur kan vi använda miljö- och hållbarhetsargument i reklam och annan marknadskommunikation, utan att riskera s.k. grönmålning (green washing)? Centrala principer, standarder och lagstiftning; t ex hur reklamombudsmannen och marknadsdomstolen bedömer/dömer samt nuvarande och förväntad lagstiftning när det gäller hållbarhetsredovisningar. Detta är ett smakprov i ämnet hållbarhetskommunikation, vill man fördjupa sig mer så går det bra att boka en fyratimmars utbildning, läsa mer om här. 

Innehåll och upplägg

Magnus Ruberg från Ekosofia inleder med ca en timmes föreläsning om trovärdig hållbarhetskommunikation.

Ekofika och nätverkande i cafémiljö!

Workshop – hur arbetar vi idag med att nå ut med vårt miljö- och hållbarhetsarbete? Hur kan vi skapa en mer trovärdig hållbarhetskommunikation utifrån dessa grundprinciper?

Föreläsare

170920_Magnus-Ruberg_vit_2015

Magnus Ruberg har lång erfarenhet att arbeta som konsult och har arbetat med miljö och hållbarhet sedan 1993. Då startade han konsultföretaget Ekosofia AB tillsammans med Bill Romanus. Magnus arbetar sedan dess med miljö- och hållbarhetskommunikation; som utbildare och rådgivare till små och stora företag, liksom offentliga verksamheter och organisationer.

Magnus har särskilt intresserat sig för opinionsbildning och påverkansfrågor inom miljöområdet och har en gedigen bakgrund inom reklam och marknadsföring, bland annat som projektledare och VD för en amerikansk reklambyrå.

Anmälan och övrig information

Plats: YESBOX, Väverigatan 4 i Göteborg. Mer information hittar du här!

Kostnad: En kostnadsfri plats för medlemmar i Ekocentrums nätverk. Övriga betalar 650 kr exklusive moms. Det går också bra att ansluta till nätverket, avgiften är 1.750 kr per år för fyra tematräffar samt rabatter. Läs mer här.

Anmälan görs i nedan formulär senast 7 dagar innan kursen.

Varmt välkommen att anmäla dig!

Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 4 juli, 2023