Events

Den stora omställningen – hur kan den genomföras? – Kostnadsfri öppen föreläsning

8 december, 2021
18:00
 till 
19:30

Den 8 december bjuder Stiftelsen Ekocentrum och Ingenjörer för Miljön in till en gemensam kväll om hur vi går från hot till handling i klimatfrågorna. Kvällen gästas av Staffan Laestadius och Niklas Harring som håller två kortare föreläsningar. Därefter följer ett gemensamt samtal modererat av Ekocentrums verksamhetsledare Mikaela Rosander där vi får olika perspektiv på implementering av de åtgärder som krävs för att bromsa klimatförändringen.

Onsdagsföreläsningen sker på Yesbox i Gamlestaden, Gamlestadsvägen 2-4 i Göteborg. Det går också bra att delta via länk. 

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid KTH och författare till nyligen utgivna boken En strimma av Hopp: Klimatkrisen och det postindustriella samhället (verbal förlag). Han sitter även i styrelsen för tankesmedjan Global Utmaning och är en väl anlitad föreläsare. Så här i efterdyningarna av FN’s klimattoppmöte i Glasgow, COP26, kommer Staffan att prata om den stora omställning och de utmaningar som väntar om vi ska kunna hantera klimatkrisen med bibehållen välfärd.

Niklas Harring är docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och affilierad till Centre for Collective Action Research. Hans forskningsintresse rör relationen mellan medborgare och stat och bland annat varför medborgare motsätter sig eller stödjer statlig styrning på områden såsom klimat, miljö och antibiotikaanvändning. Niklas kommer att tala om det samarbete som krävs på olika nivåer för att minimera och hantera klimatkonsekvenser och hur stödet för klimatåtgärder ser ut i den allmänna opinionen.

Varmt välkomna till en öppen kväll i omställningens tecken!

Anmälan

Vill du delta vid denna kostnadsfria onsdagsföreläsning? Då anmäler du dig i nedan formulär. Meddela om du vill delta på plats på Yesbox i Gamlestaden eller via länk. Fakturauppgifter behöver EJ fyllas i.

Denna föreläsning är möjlig med stöd från Stiftelsen Olof och Caroline Wijks fond.