Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

25%, eller en fjärdedel, av de som bor i urbana delar av Zambia har i dagsläget tillgång till elektricitet. På landsbygden har endast 3% tillgång till elektricitet. I Sverige är tillgång till elektricitet något vi aldrig eller sällan behöver tänka på. Det bara finns där, redo att ladda våra telefoner, kylskåp, datorer och lysa upp våra hem när det behövs.

Hanna Lindquist på TRINE berättar hur de medverkar till att lösa den här orättvisan:

161207_trine_zambia_kvinna_solceller“På TRINE är vi väl medvetna om att långt ifrån alla kan ta detta för givet och vårt stora mål är att eliminera energifattigdomen världen om. Vi stängde precis vårt 10:e projekt sedan starten, vilket innebär att drygt 100,000 snart kommer få ren elektricitet genom våra solenergiprojekt.”

Nu kommer Hanna till oss på Ekocentrum för att berätta mer om det nya och smarta sättet att spara pengar och göra en verklig insats samtidigt! Vilken fantastisk verksamhet TRINE är!

TRINE kopplar ihop privata investeringar med solenergiprojekt. De är en av 20 hållbara innovationer som Ekocentrum visar upp i temarummet Innovationer för det goda livet, i hållbarhetsutställningen i Göteborg.  Läs mer…


FRITT INTRÄDE! Du behöver inte föranmäla dig till våra onsdagskvällar, men kom i tid – välkommen!

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 6 mars, 2017