Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Det sker en exponentiell ökning inom IT. Var 18:e månad fördubblas en processors kapacitet och det samtidigt som priset går ner. Antalet internetanvändare har fyrdubblats sedan millenniumskiftet och är nu uppe i 4 miljarder människor. IT lösningar sprider sig åt alla håll i samhället och påverkar i allt högre grad våra liv och den planet vi lever på.

180323_IT_smartphone_ansikteVia smartphones, plattor, datorer och allt mer inbyggd IT inom allt fler områden så ökar möjligheterna till hållbara lösningar. Smarta lösningar kan optimera resursanvändningen samtidigt som datorhallarna, där driften sker, växer som svampar ur jorden.

180323_VRDenna eftermiddag som fokuserar på IT och klimatpåverkan ger en bra överblick över ett spännande område som i hög takt och med osynlig påverkan griper in i allt fler delar av våra liv. Aktuella och tänkvärda exempel varvas med möjligheter att diskutera.

Innehåll:

Framför och bakom skärmen. IT som stöd i klimatarbetet för personer och organisationer. IT industrins eget klimatarbete.

Aktuella exempel på hur IT påverkar klimatarbetet och även relation mellan IT, klimat och ekonomi.

Workshop med möjligheter ta upp de frågor och funderingar som du som deltagare har.

hakan_nordinHåkan Nordin, internationell expert inom hållbar IT som också är författare till boken Grön IT – från problem till lösning. Håkan är en omtyckt föreläsare på Ekocentrum. Missa inte chansen att höra hans nya föreläsning nu!

 

Investering: Deltagaravgiften är 990 kr, vilket inkluderar fika. Alla våra priser är exklusive moms. Din anmälan är bindande men platsen kan förstås överlåtas till annan person.

Medlemmar i Ekocentrums nätverk betalar 750 kr. Inte medlem (än)? Läs mer och anmäl där här!

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 22 januari, 2018