Ekocentrums nätverk

I augusti 2006 gjorde vi en undersökning bland våra kunder där vi bl a undrade hur det gick för dem efter vår utbildningsinsats. Svaret blev, att dessa kunder (oftast miljösamordnare) önskade sig ett forum för utveckling. Idén till vårt miljösamordnarnätverk var född…

Nu får medlemmar i vårt nätverk ett riktigt bra erbjudande!

Utbilda dig hemma med Ekocentrums digitala kurserMånga har tid över i och med korttidspermitteringar, och vi vill gärna ge dig möjlighet att utnyttja en del av den tiden på ett konstruktivt sätt – som medlem i vårt nätverk får du 50% rabatt på alla våra webbsända utbildningar – året ut! Passa på att gå en hållbarhetsutbildning nu, så har du kunskapen och intyget på plats när det är dags att verkligen kavla upp ärmarna igen…

Och inte nog med det…Ta gärna med en eller flera kollegor. Vanligtvis gäller rabatten endast den person som är medlem hos oss. Men i år inkluderar vi även dina kollegor! Så länge ni anmäler er till samma kurs är ni välkomna att delta flera personer. Är ni fler än 5 personer som vill utbilda er samtidigt – hör av er, så kan ni få ett grupperbjudande!

Här hittar du en del av vårt webbsända utbud. Det här är alltså inga anonyma webbinarier, utan livesända kurstillfällen med utbildare och begränsat antal deltagare varje gång. Deltagarna kan ställa frågor och – i viss mån – diskutera olika ämnen. Och vi tar paus då och då!

Vill du bli medlem i vårt nätverk och genast ta del av rabatterna? Välkommen att anmäla dig här!

Ekocentrums nätverk har funnits sedan 2006 och bildades för att stärka miljösamordnare i deras roll, genom att erbjuda intressanta seminariedagar och andra mötestillfällen. Vi har haft glädjen att presentera många namnkunniga talare och ordnat både tillfälle att lösa problem i jobbet som resa till Sopopera i Halmstad.

Medlemmarna betalar en årsavgift på 950 kr, vilket ger dem rabatter på i stort sett hela vårt utbud av kurser och seminarier. Då och då erbjuds de även kostnadsfritt deltagande, och/eller speciella temaseminarier. Medlemmarna är med och bestämmer inriktning på dessa.

-> Om du skrollar ned en bit till, kan du se vilka träffar vi anordnat under de första 9-10 åren!

Bakgrund

Vi är ett nätverk med medlemmar från en rad olika verksamheter som från början träffades fyra gånger per år* för en träff  kring ett specifikt tema. Det har hunnit bli några stycken vid det här laget, och nätverket lever alltjämt. Hör av dig till helen.sylvan@ekocentrum.se eller ring 031-7050748 om du vill veta mer. Längst ned på sidan hittar du ett formulär för din förfrågan. Välkommen du också!

*Sedan 2015 har vi erbjudit våra medlemmar 25 % rabatt på i princip alla seminarier och öppna kurser som Ekocentrum ordnar! Det här gör vi istället för de tidigare fyra nätverksträffarna per år. Detta för att möta efterfrågan på allt mer specialiserade innehåll för olika branscher och roller i verksamheterna.

Teman på våra tidigare träffar för nätverket:


Bubblor151117: Trendspaning på hållbarhetsområdet. Anna Kjellberg från Miljö Online om frågor som bubblar… Läs mer…

 


 

EvaWenström151020: Lyckad upphandling. Eva Wenström, upphandlingskonsult från bl a Upphandling24 och medförfattare till boken Lyckad upphandling. Läs mer…

 


 

150318_svante-axelsson-986x370150318: Klimatkrisen går att fixa! En eftermiddag med Svante Axelsson som berättar som sin hoppfulla bok VÅR TID ÄR NU. Läs mer…


 

gulabadankor150127: Plast i kretsloppet: Vad är plast egentligen och hur används det? Hur fungerar återvinningen? Frågorna var många under denna förmiddag då vi fick lyssna på Ekocentrums utbildare Anders Lund, IKEMs Lena Lundberg och Johan Felix från Chalmers Competence Centre for Recycling. Läs mer…


 

140902: Lyft in hållbarhet i kärnverksamheten med Blue Economy. logo colibri wbpagejpg (1)Den här förmiddagen träffar du Tobias Källqvist från Sweco och Mats Göransson från MGBC. Tillsammans med Ekocentrums utbildare Anders Lund tittar vi närmare på Blue Economy och jämför med t ex Lean & Green, cirkulärt, cradle-to-cradle som verktyg. Dessutom träffar du personer som driver företag utifrån Blue Economy-principer/som jobbar med Blue Economy-innovationer. Läs mer…


140610: VÅGA – ta de beslut som behövs. Anna_Elofsson_420pxl_skurenFör att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle krävs modiga beslut, avvika från stigen vi så vant trampar vidare i. Vem vågar ta steget och trampa upp nya stigar? Hur vågar en människa det? Vill du vara en av dem som vågade? Kan du påverka andra att våga? Dagens inspiratör: Anna Elofsson, Consat Sustainable Energy System. Läs mer…


140306: Saltad nota – vad får du på tallriken?140220_Mats-Eric_NilssonMed Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Du träffar även kockar från Gunnebo Slott & Trädgårdar, WayCup och Törnströms Kök. Läs mer…


 

Hållbar IT seminarium 131203

 

131203: Digitala möjligheter! En dag för dig som köper in datorer/IT-utrustning och -system OCH för dig med hållbarhets- och miljöansvar! Nu kommer verktyget ni kanske saknat: en standard för hållbar IT! Men du får så mycket mer den här dagen – utblickar i megatrender och inblickar i materialflöden. Exempel på hur IT skapar hållbarhet – och lönsamhet. Bland talarna: Per-Olof Arnäs (bilden), Erik Behm, Håkan Nordin, Jimmy Ehnberg, Sören Enholm, Beatrice Silow, Johan Kinnerfors och Jane Poka.


 

131022_Cirkulär_ekonomi_liten

131022: Cirkulär ekonomi och framtidens företag. En halvdag om hur företag kan ta sig an miljöproblematiken på ett positivt och lösningsfokuserat sätt, där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Tobias Jansson och Johanna Lindblad leder träffen.


Fredrik_Jörgen_Gray 130604: Rik på riktigt! En träff om hållbart välbefinnande. Fredrik Warberg och Jörgen Larsson har skrivit boken “Rik på riktigt” och de ger sin bild av hur vi kan kombinera ett värdefullt vardagsliv med en hållbar samhällsutveckling. Du får också tid för reflektion, samtal och diskussioner om hur vi kan närma oss det hållbara välbefinnandet. I deltagaravgiften ingår lunch, fika och boken Rik på riktigt, som just kommit ut i tredje utgåvan.bankrupting_nature300130220: Bankrupting Nature. Nu kommer Anders Wijkman tillbaka – med sin och Johan Rockströms nya bok och till Ekocentrum! Senast var de här i mars 2011 och presenterade Den stora förnekelsen. Nu kommer boken som tar vid där den slutade – och som pekar ännu tydligare på att en bred debatt om tillväxtens dilemma är absolut nödvändig.


hakan_nordin121130: Gör IT till verktyg för en hållbarare verksamhet! Håkan Nordin, författare och föreläsare.


120508: Kollaps och globalisering. David Jonstad och Eva-Lena Aronsson


120119: Dilemman och lösningar. Workshop ledd av Ekocentrums utbildare Fredrik Warberg. Tre medlemmar lyfte sina dilemman i miljö/CSR-arbetet, och alla deltagare hjälptes sedan åt att hitta tänkbara lösningar. Dagens lunch: en buffé från Lärjeåns Trädgårdar.


111110: Hälsa som strategi! Föreläsning av läkaren Per Gärdsell på IHM Business School, Göteborg. I samarbete med Promas AB.Johan_trouvé111120: På Västfronten mycket nytt – Johan Trouvé, VD för Västsvenska Handelskammaren Workshop med Ekocentrums nya utbildare Natalja Koniouchenkova.


110511: Tema: Ekosystemtjänster. Louise Hård af Segerstad från LouiseAlbaeco i Stockholm.


110308: Klimatkompensation. U&W och Tricorona om sina olika system och lösningar. Göran Wiklund och Karin Bååthe-Strömqvist från U&W, Elin Bergman och Per Egstam från Tricorona.

 


Jörgen_Oom 101216: Skapa vinnande attityder! Jörgen Oom med sitt föredrag “full fart – men vart?” för att lyfta oss lite i hörrötterna och öka motivationen att vilja förändra med egen kraft.


Peter_Nyström 100527: Tema CSR – det handlar om ansvar. Jan Bäck från Swerea IVF , Peter Nyström – sitechef på AstraZenecas forskningsenhet  m fl. CSR Västsverige presenterade sig. Miljonlotteriet berättade om sin personalpolitik.


Jan_Peter_Bergkvist 100217: Långsiktigt lönande miljöarbete. Jonas Torstensson och Jan Peter Bergkvist.


Kaj_P091210: Att motivera andra börjar med dig själv! Kaj Pedersén höjde motivationsgraden.


Susan 090902: LCA och C2C (livscykelanalys och Cradle-to-cradle). Om kretslopp och livslängder.


Thomas_Sterner 090512: Krisen i säcken? Om hållbarhet i lågkonjunktur.   Magnus_Ruberg 081209: Om trovärdig miljökommunikation – vem säger vad ochvarför? Magnus Ruberg och Tomas Andersson Odén.


080925: DMats-Eric Nilssonen hemlige kocken, om tillsatser i mat. Författaren till boken med samma namn, Mats-Eric Nilsson, besökte oss för ett uppskattat föredrag.


080515: Hållbara inköp – i Västra Götalandsregionen och vid Viveka_ReimersGöteborgs Universitet. Viveca Reimers, Eddi Omrcen m fl.


Niklas_wennberg 080220: Om immateriell tillväxt. Niklas Wennberg, Hylapond.


Anna-Karin_Jönbrink071205: Energieffektivitet! Anna-Karin Jönbrink, Swerea IVF,  m fl.


Magnus_Blinge071018: Transporter – lokalt och globalt. Petter Kjellgren, Trafikkontoret och Magnus Blinge, Chalmers.


Victoria Olausson070524: Grön Kommunikation! Författaren till boken med samma namn, Victoria Olausson.


Göran Carstedt 070201: Miljöansvar på IKEA – Eva Ståhl & Att leda för förändring – Göran Carstedt


061Olof Röhlander206: Det blir alltid som man tänkt sig! Tema engagemang och förändringskraft. Hans Eric Melin och Olof Röhlander (bilden).


060830: Nätverket föds… Vi samlades kring temat “Mat som metafor för miljöarbetet” och Ekocentrums utbildare Anders Lund stod för presentationen, där han bl a visade upp sina egna odlingsalster! Sedan diskuterade vi kommande upplägg.

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Share Button

4 Responses to "Ekocentrums nätverk"