Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

En klänning från skogen? Ja, det går, även med tillskott av återvunnen textilfiber från bomull. Och det forskas intensivt på hur vi ska sluta kretsloppen i tillverkningen av kläder. Den här kvällen träffar du företrädare för både innovatörer, tillverkare, skogs- och modeindustrin – välkommen!

171018_Wargön_klänning_gulHållbart mode är något som fler och fler pratar om och efterfrågar. Men vad måste till för att komma dit? Hur jobbar modeföretagen för att det ska bli verklighet, och vilka andra aktörer krävs för att lyckas? Bakom en hållbar klänning kan finnas aktörer som svensk skogsindustri, högskolor och universitet, entreprenörer, institut, test- och demonstrationsanläggningar och såklart modeföretagen som designat klänningen. Ett exempel på hur hållbara kläder kan utvecklas är projektet Textiles back to textiles, som visar på Ekocentrum. Maria Ström från Wargön Innovation presenterar projektet och hur man kan arbeta med hållbara material. Du hör även projektdeltagarna Lena-Marie Jensen från Smart Textiles, Annette Tenstam från Lindex och Eliina Brinkberg från Nudie Jeans.

Talare:

Lena-Marie Jensen – Koordinator Business Innovation, Smart Textiles, Textilhögskolan

Eliina Brinkberg – Environmental Manager, Nudie Jeans Co

Annette Tenstam – Sustainable Products Coordinator, Lindex

Maria Ström – Verksamhetsledare, Wargön Innovation

Här hittar du presentationsbilderna från kvällen: 171018_Onsd-kväll_textiltema_Wargön_Lindex_Nudie

Här hittar du ett referat från kvällen: Referat Onsdagsföreläsning på Ekocentrum 18 oktober 2017

Projektet Textiles back to textiles, med Wargön Innovation som projektledare, är ett av de 20 exempel på hållbara innovationer från Västra Götalandsregionen som Ekocentrum visar i temautställningen ”Innovationer för det goda livet”. 

Läs mer om Wargön här…


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 7 september, 2017