Nyheter

Välkommen till Ekocentrum under Västerhavsveckan!

Ekocentrum är en av arrangörerna under Västerhavsveckan med utställningen Ett hav av plast… en flaskpost till framtiden. En utställning som vill visa upp vad som händer i Västsverige när det kommer till initiativ och innovationer för att samla in marin plast samt innovationer för att återvinna och upcycla plasten till nya spännande produkter.

.

Utställningen är informativ och inspirerande med konstnärliga inslag om den marina plasten som illustreras i form av flaskfiskar som ett dåtida, försvunnet fenomen. Följ med på en back-casting tur i utställningen och ta del av lösningarna som banade vägen för att flaskfiskarna till slut dog ut. I utställningen finns också en Havsbio där vi visar filmtrilogin om Plast i vårt hav – från skräp till resurs.

Utställningen går att besöka vecka 32, måndag – lördag den 9-14 augusti kl. 11:00 – 15:00. Under dessa tider ges det möjlighet till guidad tur i utställningen i mån av plats. Max 5 personer per sällskap. Det går bra att skriva i nedan kontaktformulär och boka tid för en guidad tur om ca 15 minuter.

Adress: Gamlestadsvägen 2 i Göteborg hus B21. Karta, klicka här. 

Kombinera gärna besöket med en ekolunch på Värt Sustainable Food Lab som ligger i samma byggnad och om så önskas gör plastpillpyssel för den egna kreativitetens skull! Hållbar workshop | VÄRT – sustainable food lab | Göteborg (vartsweden.com)

För att läsa mer om vad Ekocentrum erbjuder under Västerhavsveckan kan du klicka dig in på följande länkar:

Ekocentrum – Västerhavsveckan (vasterhavsveckan.se)

Ett hav av plast… en flaskpost till framtiden – Västerhavsveckan (vasterhavsveckan.se)

Plast i vårt hav – från skräp till resurs. En filmtrilogi! – Västerhavsveckan (vasterhavsveckan.se)

Trevlig sommar!

Varma sommarhälsingar från Maria, Mikaela och Pauline

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Taggat