Datum:
18 oktober 2022 kl. 08:30 - 12:30

Plats:
Ekocentrum,
Gamlestadsvägen 2-4,
Göteborg


Ekocentrums grundläggande hållbarhets- och miljöutbildning reder ut begrepp och förmedlar ett helhetsperspektiv inom miljö och hållbarhet. Utbildningen omfattar en halvdag (4 timmar) och är lämplig som en första miljöutbildning för verksamheter som arbetar med miljödiplomering, ISO 14001 eller annat miljöledningssystem.

Program

Inledning – Vart är vi på väg? Vi börjar med en genomgång av de globala miljöfrågorna där vi reder ut bakomliggande orsaker och effekter i samhället. Vilka miljöutmaningar står samhället inför? Därefter diskuteras vikten av en hållbar utveckling och vad det kan innebära. Vad säger forskarna? Vad säger politikerna? 

Paus med fika – kaffe/te, vegetarisk fralla & frukt

Vandrande föreläsning i Ekocentrums ny miljö- och hållbarhetsutställning. Ekocentrums utställning flyttar fokus från problem till möjligheter och visar upp en mängd goda exempel. Föreläsningen fokuserar bland annat på kretsloppstänkande, cirkulära lösningar och miljömål, mer specifikt inom områden som energi, transporter, miljömärkningar, livsmedel, textil, bygg, kretslopp och återvinning. Vi visar på kopplingar mellan ekologiska, ekonomiska och sociala faktorer och deras betydelse för en långsiktigt hållbar utveckling.

Paus med juice

Miljöledningssystem. En avslutande diskussion om vad man kan göra för att minska miljöbelastningen från den egna verksamheten. Den här öppna grundläggande miljöutbildningen skiljer sig från de anpassade kurser såtillvida att den sista timmen ägnas åt miljödiplomeringsarbete generellt, för att passa alla deltagare och deras respektive verksamhet.

Kostnad och övrig information

Kostnaden är 1.900 kr exkl. moms/person. Fika, intyg och dokumentation ingår. Medlemmar i Ekocentrums nätverk erhåller som vanligt 25 % rabatt på kursavgiften.

Anmäl dig/er senast en vecka innan kursdatum i nedan formulär. Om avbokning sker senare än 7 dagar innan utbildningen debiteras 50% av avgiften, 2 dagar före utbildning 100% av avgiften. Fakturering sker ca en vecka innan kursen.

Plats: Yesbox och Ekocentrum, Gamlestadsvägen 2-4 i Göteborg. Utbildningssal: Ånässalen 2. Utbildningen inleds på Yesbox för att sedan fortsätta i Ekocentrums utställning. Karta.

Kursdiplom
När du genomgått kursen får du ett kursdiplom/intyg skickat till dig i mailen.

Den här kursen uppfyller krav för miljödiplomerade verksamheter enligt svensk miljöbas.

Utbildare: Mikaela Rosander, verksamhetsledare och utbildare på Ekocentrum. Mikaela har gedigen erfarenhet att att arbeta såväl nationellt som internationellt med hållbarhetsfrågor och har hållit i utbildningar för hundratals verksamheter genom åren.

Frågor och övrigt: 
Har du frågor – ring oss på 031-705 07 40! Det går naturligtvis också bra att maila oss på info@ekocentrum.se.


Relaterade event

Hållbarhets- och miljöutbildning på Ekocentrum

6 december 202212:30 - 16:30

Hållbarhets- och miljöutbildning på Ekocentrum

Ekocentrums grundläggande hållbarhets- och miljöutbildning reder ut begrepp och förmedlar ett helhetsperspektiv inom miljö och hållbarhet. Utbildningen omfattar en halvdag (4 timmar) och är lämplig som en första miljöutbildning för verksamheter som arbetar med miljödiplomering, [...]
Digital hållbarhets- och miljöutbildning

13 december 202208:30 - 12:00

Digital hållbarhets- och miljöutbildning

För de organisationer som har ett miljöledningssystem så som Svensk miljöbas, ISO14001 etc. och vill utbilda sina medarbetare i grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildning. Denna kurs lämpar sig för de som är nya inför miljö- och [...]
Last modified: 29 augusti, 2022